Σάββατο, Αυγούστου 7

Φωτιά στην Αττική: Νέο μέτωπο στην Πάρνηθα ανάμεσα σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι

kryoneri-anazopyrosi-arthro

Δημιουργήθηκε την τελευταία ώρα - Στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις - 

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στα ορεινά της Πάρνηθας σε μία περιοχή που οριοθετείται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Θρακομακεδόνες.

«Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε έντονος καπνός», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας.

Όπως είπε επίσης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, πρόκειται για αναζωπύρωση η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης. Όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του.
xartis_perioxes

fwties_attiki____8_
Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει από την Πέμπτη, μπήκε στους οικισμούς.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο. Μάλιστα, η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καθώς επίσης και σε σπίτια μέσα στους Θρακομακεδόνες.


fwties_attiki____6_
fwties_attiki____7_
fwties_attiki____1_


Όλη τη νύχτα δημιουργούνταν αντιπυρικές ζώνες, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και η φορά των ανέμων, καθώς και η ισχύς τους. Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωτιά, μέχρι να ξεκινήσουν οι έντονοι άνεμοι.

fwties_attiki____3_
fwties_attiki____4_
fwties_attiki____2_
Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, χωρίς ιδιαίτερη ευκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής.Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .