Παρασκευή, Αυγούστου 6

Πόσα εθνικά πάρκα υπάρχουν; εξαρτάται από το πώς ρωτάτε


Εάν έχετε ερευνήσει το ερώτημα "πόσα εθνικά πάρκα υπάρχουν;" Μπορεί να μπερδευτείτε από τα διάφορα αποτελέσματα που θα βρείτε. Ακόμα κι αν αποδεχθήκατε απαντήσεις απευθείας από τον ιστότοπο, θα βρείτε ακόμη σελίδες που δείχνουν 423 και άλλες που δείχνουν 63, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια διαφορά στους αριθμούς. Δεδομένου ότι η ίδια έγκυρη πηγή προσφέρει φαινομενικά αντιφατικές πληροφορίες, είναι σαφές ότι το πρόβλημα δεν είναι ποιος ρωτάτε, αλλά αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο ζητάτε. Στην Εθνική Συλλογή Πάρκων, υπάρχουν στην πραγματικότητα 423 εθνικοί χώροι πάρκων που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, αλλά μόνο 63 από αυτούς αναφέρονται απλά ως "εθνικά πάρκα" με το όνομα. Οι άλλοι ιστότοποι 360 ανήκουν σε 19 επιπλέον κατηγορίες, ορισμένες με μία μόνο καταχώριση, αλλά εκείΕίναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το NPS τους αποκαλεί όλα "πάρκα", ανεξάρτητα από τον τίτλο τους. Ακολουθούν μερικές βασικές διακρίσεις που διαχωρίζουν τα 63 καθαρά πάρκα από τους υπόλοιπους 360 χώρους πάρκων.


Εθνικά πάρκα

Εθνικό Πάρκο Arches

Οι απόλυτοι καθαριστές θα ορθώς θα πουν ότι επί του παρόντος υπάρχουν 63 εθνικά πάρκα, επειδή αυτές οι μεγάλες περιοχές χαρακτηρίζονται μόνο ως "Εθνικό πάρκο" ανά τίτλο και δεν εμπίπτουν σε καμία από τις υπόλοιπες 19 κατηγορίες. Ο χαρακτηρισμός τους παρέχει προστασία από συγκεκριμένες δημόσιες χρήσεις για τη διατήρηση των φυσικών τους πόρων και πολλά από αυτά είναι τα πάρκα που σκέφτεστε πρώτα όταν εξετάζετε εθνικά πάρκα, όπως το εθνικό πάρκο Grand Canyon, το εθνικό πάρκο Grand Canyon, το Yellowstone, το εθνικό πάρκο Sequoia και το Joshua Tree ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Εθνικά μνημεία

Εθνικό μνημείο Devαυτά Πύργος

Η μεγαλύτερη κατηγορία τοποθεσιών εθνικών πάρκων είναι αυτή των εθνικών μνημείων. Συνήθως μικρότερα από τα καθαρά πάρκα που αναφέρονται παραπάνω, τα 85 μέλη αυτής της κατηγορίας έχουν οριστεί συχνά για τη διατήρηση ενός μοναδικού πόρου, φυσικού ή πολιτιστικού. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα προϊστορικά κάμπινγκ και καταφύγια στο Εθνικό Μνημείο Browns Canyon, τις σπηλιές λάβα σωλήνα στο Εθνικό Μνημείο Lava Beds, τα περίπου 25.000 γλυπτά στο Εθνικό Μνημείο Petroglyph και το Εθνικό Μνημείο Devil's Tower, το πρώτο στη χώρα.

Εθνικά ιστορικά πάρκα και εθνικοί ιστορικοί χώροι


Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Ανεξαρτησίας

Σε συνδυασμό υπάρχουν 136 εθνικά ιστορικά πάρκα και εθνικοί ιστορικοί χώροι, καθένας από τους οποίους εορτάζει σημαντικά άτομα ή εκδηλώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ . Συνήθως, αυτοί οι ιστότοποι είναιέχουν διατηρηθεί σε στυλ κατάλληλο για την ώρα για να παρέχουν συνεχή εκπαίδευση των εποχών γύρω από τους ανθρώπους ή εκδηλώσεις που κατέστησαν αυτούς τους ιστότοπους σημαντικούς. Η βασική διάκριση μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι συχνά τόσο θεμελιώδης όσο το μέγεθος, με τα εθνικά ιστορικά πάρκα να είναι γενικά μεγαλύτερα από τα εθνικά ιστορικά μνημεία και απαιτούν περισσότερους πόρους για τη συντήρησή τους. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν το εθνικό ιστορικό πάρκο Valley Forge, το εθνικό ιστορικό πάρκο Natchez, το εθνικό ιστορικό πάρκο Klondike Gold Rush, το εθνικό ιστορικό εθνικό πάρκο Eleanor Roosevelt και τον εθνικό ιστορικό χώρο Edgar Allan Poe.

Διεθνείς ιστορικοί ιστότοποι

Ο διεθνής ιστορικός ιστότοπος του Île Sainte-Croix είναι το μόνο μέλος αυτής της κατηγορίας. Αυτή η τοποθεσία στο Maine σηματοδοτεί την πρώτη γνωστή γαλλική εμφάνιση στην ήπειρο, που προηγείται των πιο γνωστών ευρωπαϊκών αφίξεων και την καθιστά ιστορικά σημαντική για τις Ηνωμένες Πολιτείες καιΚαναδάς.

Εθνικός ιστότοπος Battlefield


Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο sburg

S Ομοίως, ο ιστότοπος του Εθνικού Πεδίου Μάχης Brices Cross Roads είναι το μόνο μέλος στην τάξη του , αλλά υπάρχουν επίσης τέσσερα εθνικά πάρκα μάχης και έντεκα απλά χαρακτηρισμένα ως εθνικά πεδία μάχης, καθώς και εννέα επιπλέον εθνικά στρατιωτικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού στρατιωτικού πάρκου Sburg.
Εθνικά ύδατα


Το Εθνικό Άγριο & Γραφικό Ποτάμι Obed

Οι πλωτές οδοί αποτελούν σημαντικό αριθμό εθνικών προστατευόμενων περιοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες με τρεις εθνικές ακτές λιμνών, τέσσερα εθνικά ποτάμια, δέκα εθνικές ακτές και δέκα άγρια ​​και γραφικά εθνικά ποτάμια και ρυάκια.
Και μερικοί


Μνημείο Λίνκολν

Οι υπόλοιποι 88 ιστότοποι εθνικών πάρκωνεμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες: εθνικά μνημεία (31), εθνικοί περίπατοι (4), εθνικά αποθέματα (19), εθνικά αποθέματα (2), εθνικοί χώροι αναψυχής (18) και εθνικά γραφικά μονοπάτια (3), αφήνοντας έντεκα τοποθεσίες τόσο διακριτές που δεν έχουν καμία κατηγορία. Μέλη αυτής της διάσημης λίστας με την ένδειξη "άλλα" περιλαμβάνουν το President's Park (ο Λευκός Οίκος) και το National Mall and Memorial Parks.
Περισσότερα. . .

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν ιστότοποι που έχουν οριστεί με τους παραπάνω τίτλους που δεν διαχειρίζεται η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. Αντ 'αυτού, αυτά διαχειρίζονται τοπικές ή κρατικές κυβερνήσεις και αυξάνουν τα σύνολα ακόμη υψηλότερα όταν περιλαμβάνονται, ξεπερνώντας τους 423 ιστότοπους NPS και περιπλέκουν περαιτέρω το ερώτημα πόσων πάρκων υπάρχουν πραγματικά. Εθνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .