Σάββατο, Αυγούστου 14

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ! ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ “ΣΤΕΛΝΟΥΝ” ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΒΟΙ ΓΙΑ ΕΒΡΟ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΗΓΕΤΗΣ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ;

evros-prosfyges-snora-scaled

Τίποτα δεν μοιάζει να είναι σε θέση να σταματήσει στο Αφγανιστάν την επέλαση των Ταλιμπάν, οι οποίοι καταλαμβάνουν τη μια σημαντική επαρχιακή πρωτεύουσα μετά την άλλη. Ελέγχουν πλέον την Κανταχάρ, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, ενώ τις τελευταίες ώρες κατέλαβαν τις πόλεις Χεράτ και Γκάσνι.  ενώ απέχουν περίπου 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Καμπούλ.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα ελέγχουν την πρωτεύουσα και λίγες άλλες περιοχές.

Η θέση του προέδρου της χώρας Ασράφ Γκάνι είναι εξαιρετικά δύσκολη, εκτιμά ο Σεθ Τζόουνς αντιπρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών με έδρα την Ουάσιγκτον: «Υπάρχει μια μεγάλη κρίση νομιμότητας εντός της αφγανικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Ασράφ Γκάνι βρίσκεται αντιμέτωπος με την απώλεια πολλών σημαντικών πόλεων της χώρας. Η υποστήριξη στο πρόσωπό του φθίνει στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν».

Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον κ. Γκάνι να έχει ήδη διαφύγει από τη χώρα.

Ορδές Αφγανών κατευθύνονται στον Έβρο

Tην ιδια ώρα  τα Ηνωμένα Έθνη και η Ύπατη Αρμοστεία (UNHCR) και το Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), προειδοποιούν ότι η ανθρωπιστική κρίση γιγαντώνεται. Το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει διασφαλισμένα αποθέματα τροφίμων, δύο εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη από βοήθεια, και όλοι τους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πρόσφυγες από περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών μιλούν για βία και αναρχία. Μια νεαρή Αφγανή λέει: «Οι Ταλιμπάν χτυπούν και κλέβουν τον κόσμο. Και αν υπάρχει ανύπαντρη κοπέλα ή χήρα σε μια οικογένεια, την παίρνουν μαζί τους με τη βία. Φύγαμε για να προστατέψουμε την τιμή μας».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προμηνύεται εφιαλτική και για την Ελλάδα.

Είναι σίγουρο ότι σε λίγες βδομάδες αν όχι ημέρες στα τουρκικά παράλια και στον Έβρο θα βρεθούν εκατομμύρια Αφγανοί έτοιμοι να περάσουν  στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ενεργοποιηθεί, ούτε φυσικά η ΕΕ.

Αν περιμένει να φτάσουν όλοι αυτοί απέναντι για να ενεργοποιηθεί θα είναι πολύ αργά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πρέπει να ενεργήσουν άμεσα εντός κι εκτός Ελλάδας και όχι όταν φανούν στα χωριά του Έβρου να περιδιαβαίνουν άτακτοι.

Τι θα κάνεις Μητσοτάκη; Θα κλειδώσεις τα σύνορα όπως έκανες στην τελευταία προσφυγική κρίση ή θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με τα εμβόλια αφήνοντας την Ελλάδα πέρα από απανθρακωμένη και “αλωμένη” από τους ισλαμιστές;

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .