Σάββατο, Αυγούστου 28

Ποιοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα - Τι είπε ο Κοντοζαμάνης

Στο μέτρο της αναστολής για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Για τα θέματα που ενσκήπτουν σε ό,τι αφορά τα κενά που δημιουργούνται σε νοσοκομεία και δομές υγείας από την εφαρμογή του μέτρου των αναστολών για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη σημερινή ενημέρωση, στο Υπουργείο Υγείας.
Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην περίπτωση, κατά την οποία ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν να δώσουν πίσω μισθό.
«Πράγματι, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον μήνα και όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων, θα αναζητηθούν τα ποσά αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους. Ο νόμος το προβλέπει και θα εφαρμοστεί» σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια της ενημέρωσης.
Ασφυκτικές συνθήκες στα νοσοκομεία εν μέσω του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.08.2021
Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του ΕΣΥ, από τη στιγμή που θα αρχίσει η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής στο σύνολο των υγειονομικών, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια για τα τμήματα που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Όπως είπε, ειδικότερα, υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις.
Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξει και νομοθετική πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές, ενώ θα υπάρξουν ρυθμίσεις και για την ανακατανομή του προσωπικού.
Την ίδια ώρα, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, χωρίς καθυστερήσεις, όπως επεσήμανε.
Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε, ακόμη, ότι έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά, ενώ θα παραταθούν και διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας και οι οποίες θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
Πάντως, ο ίδιος σημείωσε ότι το ποσοστό των υγειονομικών που προσέρχεται για εμβολιασμό αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.
https://sputniknews.gr/20210826/poioi-anemvoliastoi-ygeionomikoi-tha-klithoyn-na-epistrepsoyn-hrimata---ti-eipe-o-kontozamanis-17015676.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .