Κυριακή, Αυγούστου 1

CDC: H μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους

CDC: H μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους

Η διευθύντρια των CDC, δρ Ροσέλ Γουαλένσκι ανέφερε ότι τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τις μεταλλάξεις του Covid-19  είναι αρκετά ανησυχητικά, καθώς δείχνουν ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασθέντες μπορεί να μολυνθούν από το νέο στέλεχος Δέλτα και μάλιστα να το μεταδώσουν και σε άλλα άτομα, παρόλο που η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το CDC, το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός, όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά. Κάθε κρούσμα που φέρει το στέλεχος Δέλτα μεταδίδει τον ιό σε 8 με 9 άτομα κατά μέσο όρο. Συγκριτικά, πέρυσι κάθε περιστατικό COVID-19 μετέδιδε τον ιό σε δύο άτομα κατά μέσο όρο και έτσι ο κορωνοϊός έμοιαζε περισσότερο με κοινό κρυολόγημα ως προς τη μεταδοτικότητα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ένα εσωτερικό έγγραφο των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), στο οποίο καταγράφονται προτάσεις να δοθεί στο κοινό ένα σαφέστερο μήνυμα, να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και να επιστρέψει η καθολική χρήση μάσκας.

Τα ευρήματα, που βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες, συμπεριλαμβάνονται σε μια παρουσίαση που κυκλοφορεί εσωτερικά στα CDC, τον κύριο οργανισμό υγείας των ΗΠΑ.

Η δρ Γουαλένσκι αναφέρει ότι η νέα οδηγία του CDC δίνει ένα μήνυμα ακόμα και στους εμβολιασμένους ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς μπορούν δυνητικά να είναι φορείς του ιού και να τον μεταδώσουν σε άλλους.

Βεβαίως, τονίζει ότι η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, ώστε οι απώλειες από το νέο πανδημικό κύμα του κορωνοϊού να είναι όσο το δυνατό λιγότερες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .