Δευτέρα, Αυγούστου 2

Η Σουηδία χωρίς μάσκες και σχεδόν μηδενικό αριθμό θανάτων COVID- «Όχι στα βιαστικά συμπεράσματα της ινδικής μετάλλαξης»

Η Σουηδία χωρίς μάσκες και σχεδόν μηδενικό αριθμό θανάτων COVID- «Όχι στα βιαστικά συμπεράσματα της ινδικής μετάλλαξης»

Και ενώ εσωτερικό έγγραφο του αμερικανικού Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), αποκαλύπτει πως η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται το ίδιο από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ουσιαστικά «τελειώνοντας» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και επαναφέροντας όλα τα μέτρα προστασίας για τους εμβολιασμένους η Σουηδία για ακόμα μια φορά έχει τις αντιρρήσεις της σχετικά με την επαναφορά των μασκών και μάλιστα έχοντας ως "όπλο" το φλερτάρισμα με τους μηδενικούς θανάτους!

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της σκανδιναβικής χώρας μίλησε την Παρασκευή και δήλωσε ότι οι έρευνες πρέπει να ολοκληρωθούν για την μετάδοση του κορωνοϊού και της μετάδοσης Δέλτα για να ληφθούν αποφάσεις γιατί είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε.

Εκεί όμως που "χαλάει την σούπα" σε άλλους "ειδικούς" είναι η αναφορά του ότι η μετάλλαξη λίγο έχει επηρεάσει την χώρα και συνήθως τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν ήταν σε οίκους ευγηρίας.

Το έγγραφο που έφερε αρχικά στο φως της δημοσιότητας η Washington Post, και η αυθεντικότητα του επιβεβαιώθηκε από τα CDC, συνοδεύεται από μια προειδοποίηση προς τους αρμοδίους: «Ο πόλεμος άλλαξε».

Με τίτλο «Βελτίωση των τρόπων επικοινωνίας σχετικά με την σημαντική ανακάλυψη των εμβολίων και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», το έγγραφο υπογραμμίζει ότι το στέλεχος «Δέλτα» απαιτεί μια νέα προσέγγιση ώστε να βοηθηθεί το κοινό να κατανοήσει τον κίνδυνο - συμπεριλαμβανομένου του να καταστεί σαφές ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους εμβολιασμένους να νοσήσουν βαριά ή να πεθάνουν.

Η Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια των CDC βασίστηκε στα δεδομένα της παρουσίασης για να συστήσει εκ νέου, για δύο ημέρες, τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους ανθρώπους σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Όμως σε αυτά η Σουηδία απαντά με δεδομένα που ουδείς έχει αναφέρει και χρήζουν ανάλυσης (κατά την χώρα πάντως μέχρι να αναλυθούν δεν θα πρέπει να σφραγίσει η κοινωνία) και αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι βορειοευρωπαίοι βρέθηκαν περιπτώσεις όπου ένας μόλυνε ακόμα 100 και περιπτώσεις όπου ενώ κάποιος έφερε τον ιό δεν τον μετέδωσε (ήταν δεν ήταν εμβολιασμένος).

Επιπλέον η Σουηδία έχει μηδενικές αναφορές στο 1/3 των δημοτικών της ενοτήτων ενώ οι θάνατοι την περασμένη εβδομάδα έφτασαν τους μόλις 8.

Μάλιστα από 1 Ιουλίου έχει κάνει άρση χρήσης μάσκας και στα ΜΜΜ και δεν έχει δει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην χώρα. Μόνο παραμένει η σύσταση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στις μεγάλες πόλεις.

Αυτά συμβαίνουν στον βόρρα όσο εδώ ούτε ξέρουν τι να κάνουν ή μάλλον ξέρουν να επιβάλλουν lockdown ή να απειλούν ότι θα το κάνουν.

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .