Τετάρτη, Αυγούστου 18

“KAΡΑΒΑΝΙ ΧΑΟΥΣ”! ΟΗΕ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ – ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 2019

KARABANI

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) απηύθυνε την Τρίτη, με αφορμή την κατάληψη της εξουσίας στην Καμπούλ, από τους Ταλιμπάν, έκκληση στις χώρες, να απαγορέψουν τις αναγκαστικές επιστροφές Αφγανών υπηκόων στην χώρα τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί, υπαγορεύοντας ουσιαστικά στις χώρες και δη στην Ελλάδα να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα.


Από την πλευρά της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (τα ονόματά τους διαλεχτά), ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να προσφέρει κάθε υποστήριξη στους Αφγανούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν “άμεσο κίνδυνο’ στη χώρα τους, που τελεί και πάλι υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωση της, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών καλεί να “απαγορευθούν οι αναγκαστικές επιστροφές Αφγανών υπηκόων” και εκφράζει την ικανοποίησή της για τα μέτρα που έλαβαν πρόσφατα πολλά κράτη προκειμένου να αναστείλουν προσωρινά τις απελάσεις αιτούντων άσυλο που η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ λοιπόν πως τα νέα κύματα προς την Ευρώπη είναι αναπόφευκτα και φυσικά ως δια μαγείας θα ξεχαστούν, σε αυτή την περίπτωση, τα μέτρα και οι αποστάσεις για τον κορωνοϊό.

Το νέο κύμα δεν αποκλείεται να είναι ανάλογο με αυτό της Συρίας το 2015 και ενδέχεται να επηρεάσει και την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε για την Τετάρτη ΚΥΣΕΑ, ενώ όλοι θυμήθηκαν τα λόγια του το 2019, με τα οποία αποθέωνε την πολυπολιτισμικότητα.

Ακόμα και η Τουρκία, η οποιά διαχειρίζεται προς όφελός της τις ροές μουσουλμλάνων, γεμίζοντας την Ελλάδα, δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.\Ως εκ τούτου, καθώς αμέτρητοι Αφγανοί εγκαταλείπουν την χώρα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι χτίζει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων της με το Ιράν για να ελέγξει την κατάσταση.

Το τείχος θα έχει μήκος 295 χιλιομέτρων όταν ολοκληρωθεί, ενώ θα περιλαμβάνει και συρματοπλέγματα, σύμφωνα με έκθεση του AFP.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .