Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23

Οι διάσημοι που έφυγαν από τη ζωή το 2020

Το δύσκολο και πρωτόγνωρο για όλους μας 2020 . Μια χρονιά που ο πλανήτης επλήγει από την πανδημία του κορονοϊού και εκατομμύρια ζωές χάθηκαν από τη νόσο του Covid-19. Το 2020 ήταν μία από τις χρονιές που δυστυχώς μερικοί από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους Έλληνες άφησαν την τελευταία τους πνοή, κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό και βυθίζοντας σε βαρύ πένθος όλους εμάς που τους αγαπήσαμε. Έφυγαν από την ζωή προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στα αγαπημένα πρόσωπα, στους συναδέλφους τους και στους θαυμαστές τους.

Αγαπημένοι ηθοποιοί, σπουδαίοι καλλιτέχνες και τραγουδιστές, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αλλά και διάσημοι παίκτες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ μπορεί να έφυγαν αλλά πάντα θα βρίσκονται εδώ είτε με τα έργα τους, είτε με τα τραγούδια τους και τις επιτυχίες τους και εμείς θα τους θυμόμαστε για πάντα.

 

Κώστας Βουτσάς

Δεν χωρά αμφιβολία πως μία από τις πιο δυσάρεστες απώλειες της χρονιάς ήταν εκείνη του Κώστα Βουτσά. Ο αγαπημένος ηθοποιός του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου πέθανε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου, ύστερα από 19 μέρες νοσηλείας. Ο Κώστας Βουτσάς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.

 


 

Έρρικα Μπρόγιερ

Μόλις μερικές εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς, άφησε την τελευταία της πνοή η πρώην σύζυγός του, Έρρικα Μπρόγιερ. Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή συνέχιζει να παίζει στο θέατρο, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της.

Γιάννης Πουλόπουλος

Ανείπωτη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του Γιάννη Πουλόπουλου. Ο σπουδαίος τραγουδιστής που ερμήνευσε μερικά από τα πιο ερωτικά τραγούδια, πέθανε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο σε ηλικία 79 ετών μετά από προβλήματα υγείας. 

Κική Δημουλά

 

Η Κική Δημουλά έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο το 2020 σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, κατά την οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Ο θάνατος της κορυφαίας Ελληνίδας ποιήτριας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη τόσο τους οικείους της όσο και όλους εκείνους που μεγάλωσαν μαζί με τους στίχους της.

Γιώργος Κοτανίδης

Ακόμη ένας ηθοποιός που μας άφησε για τη γειτονιά των Αγγέλων, ήταν ο Γιώργος Κοτανίδης στις αρχές του έτους. Ο αγαπητός ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, βρισκόταν επί 15 ημέρες στην εντατική με ειλεό, πριν καταλήξει στο νοσοκομείο.

Αγάθωνας Ιακωβίδης

 

Τα ξημερώματα της  5 Αυγούστου, 2020 ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη τόσο τους οικείους του όσο και τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο λαϊκός ερμηνευτής βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του ύστερα από ανακοπή καρδιάς. 

Πάνος Χατζηκουτσέλης

Σε ηλικία 74 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης, τον Μάρτιο  Ο ηθοποιός αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό όταν ενσάρκωσε τον «Δημήτρη Παπαπέτρου» στην σειρά του ΑΝΤ1 «Εκείνες και Εγώ», στο πλάι του Γιάννη Μπέζου.

Κατερίνα Ζιώγου

 

Σε ηλικία μόλις 49 ετών πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Ζιώγου. Η “Ντορίτα” του «Ντόλτσε Βίτα» έδωσε τη δική της μάχη με τον καρκίνο στο πνεύμονα, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει και άφησε την τελευταία της πνοή στα τέλη του Φλεβάρη. Τα τελευταία χρόνια, η Κατερίνα Ζιώγου είχε αποσυρθεί από το θέατρο και την τηλεόραση.

Σπύρος Μισθός

Μια από τις τελευταίες απώλειες του 2020 ήταν εκείνη του Σπύρου Μισθού. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του στο σήριαλ “Καλημέρα Ζωή” του Νίκου Φώσκολου έφυγε από τη ζωή, την περασμένη εβδομάδα, νικημένος από τον καρκίνο. 

Άλκη Ζέη

Μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς που γνώρισε η χώρα, η Άλκη Ζέη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Η σπουδαία λογοτέχνης, μια από τις μεγαλύτερες που είχε την τύχη να γνωρίσει η Ελλάδα, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, με τα παιδιά της, την Ειρήνη και τον Πέτρο, στο πλευρό της. 

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός και κάποιους εκπροσώπους του διεθνούς jet set.

 

 

Cobe Bryant

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε στις αρχές του 2020 ο θάνατος του Cobe Bryant. Ο θρυλικός μπασκετμπολίστας του NBA επέβαινε σε ένα ελικόπτερο μαζί με την κόρη του κι άλλα άτομα, το οποίο συνετρίβη στο Los Angeles. Ο ίδιος πέθανε ακαριαία μαζί με την κόρη του, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Cobe Bryant αποτέλεσε έναν από τους θρύλους του NBA, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του στον χώρο του μπάσκετ. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στα social media – Το μήνυμα για τον Kobe Bryant και την κόρη του

Diego Maradona

Ακόμη μια σοκαριστική απώλεια μέσα στο 2020 ήταν και εκείνη του Diego Maradona. Ο “θεός” του ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Μερικές εβδομάδες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου να αφαιρεθεί κάποιο αιμάτωμα. Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμια θλίψη.

Sean Connery

Ο διάσημος ηθοποιός που συνέδεσε το όνομά του με τον James Bond πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ο θάνατος του σερ Sean Connery σκόρπισε θλίψη σε όλο τον πλανήτη. Ο εμβληματικός ηθοποιός ήταν από τους πιο αγαπημένους James Bond της μεγάλης οθόνης και έκανε τον πράκτορα 007 διάσημο σε κάθε άκρη της γης.

Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε και μερικά ονόματα ακόμη γνωστών Ελλήνων που “έφυγαν” μέσα στο 2020: Σάσα Μανέτα, Πάνος Ρεντούμης, Γιώργος Βούρος, Ειρήνη Ιγγλέση, Χρήστος Αυλωνίτης, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Δήμητρης Τσούτσης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .