Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18

Κολλαγόνο – Αυξήστε το φυσικά με αυτές τις 3 τροφές

Εάν θέλετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και σφριγηλό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσω τοπικών παρεμβάσεων, αλλά θα πρέπει επίσης να εστιάσετε στις τροφές που καταναλώνετε. Κολλαγόνο – Αυξήστε το φυσικά με αυτές τις 3 τροφές | vita.gr

Σχεδόν όλα όσα κάνουμε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό και νεανικό σχετίζονται με το κολλαγόνο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι νυχτερινές θεραπείες περιέχουν δραστικά συστατικά, όπως ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ, τα οποία μπορούν να διεγείρουν το κολλαγόνο. Ή, γιατί οι δερματολόγοι λατρεύουν τους ορούς με βιταμίνη C, που μπορούν να προάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Οφέλη που ενισχύουν το κολλαγόνο έχουν, επίσης, θεραπείες που εφαρμόζονται στο δερματολογικό ιατρείο – όπως η φωτοθεραπεία με κόκκινο φως, τα λέιζερ και τα peeling.


Τα περισσότερα σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως η χαλάρωση και οι ρυτίδες, οφείλονται στη μείωση και την γήρανση των ινοβλαστών – των κυττάρων του δέρματος που παράγουν το κολλαγόνο. Μία δομική πρωτεΐνη που λειτουργεί σαν σκαλωσιά για το δέρμα σας, κάνοντας το πρόσωπό σας σφριγηλό και ταυτόχρονα ανθεκτικό. Αλλά καθώς γερνάτε μειώνεται εξαιτίας της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, της διατροφής και του άγχους.

Αυτός είναι και ο λόγος που καταβάλλεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και της διατήρησης του κολλαγόνου. Ωστόσο, εκτός από τις τοπικές παρεμβάσεις τεράστιο ρόλο παίζει και η διατροφή.

Αυτές είναι τρεις κορυφαίες τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να υποστηρίξετε φυσικά τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα σας:

#1 Εσπεριδοειδή

Όταν σκέφτεστε εσπεριδοειδή, το μυαλό σας πρέπει να πάει στη βιταμίνη C.

Το δέρμα σας χρειάζεται βιταμίνη C για να συνθέσει κολλαγόνο, οπότε στύψτε χωρίς δεύτερες σκέψεις ένα λεμόνι στο νερό σας. Όχι μόνο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά επιπλέον σταθεροποιεί το κολλαγόνο που έχετε, οδηγώντας στη συνολική μείωση των ρυτίδων.

#2 Ασπράδια αυγού

Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία για τις πρωτεΐνες. Και κάθε τύπος πρωτεΐνης – όπως το κολλαγόνο στο δέρμα ή η κερατίνη στα μαλλιά – έχει διαφορετική σύνθεση αμινοξέων.

Τα αυγά, συγκεκριμένα τα ασπράδια, περιέχουν τα αμινοξέα γλυκίνη και προλίνη, από τα οποία αποτελείται το κολλαγόνο. Καταναλώνοντας, λοιπόν, καθημερινά ασπράδια αυγού ενδυναμώνετε το δέρμα σας.

#3 Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια που ωριμάζουν τέλη Σεπτεμβρίου, περιέχουν ψευδάργυρο – ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό το οποίο υποστηρίζει πραγματικά τους ινοβλάστες σας. Αυτό το μέταλλο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας τα λιπαρά του δέρματος καθώς και τους πολύτιμους ινοβλάστες.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Συμπληρώματα κολλαγόνου. Είναι κατασκευασμένα από υδρολυμένα πεπτίδια κολλαγόνου, τα οποία κατά την κατάποση ταξιδεύουν σε όλο το σώμα για να υποστηρίξουν την παραγωγή της δομικής αυτής πρωτεΐνης, όπου χρειάζεται.

Μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα πεπτίδια κολλαγόνου είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και τη δερματική πυκνότητα κολλαγόνου. Πώς ακριβώς; Τα καλά υδρολυμένα πεπτίδια κολλαγόνου έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην προώθηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και άλλων μορίων που αποτελούν το δέρμα, όπως η ελαστίνη και η ινυρίνη.

 https://www.vita.gr/2021/09/17/diatrofi/kollagono-ayksiste-to-fysika-me-aytes-tis-3-trofes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .