Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11

Χατζηδάκης: Τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του Δημοσίου. Στους χαμηλοσυνταξιούχους των 400 ευρώ που τους έκοψαν το ΕΚΑΣ ούτε ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως για τις συντάξεις χηρείας πείνα και δυστυχία!


Γύρω στα τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που τα δικαιούνται τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφορικά με τις συντάξεις είπε ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, επαναϋπολογίζονται για τους συνταξιούχους προ του 2016. Από αυτές οι περίπου 120 χιλιάδες είναι δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία.

Οι ένα εκατομμύριο συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης. Επομένως, μένουν 750 χιλιάδες συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα όμως διευκρίνισε πως από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων.

«Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους νέους εργαζομένους ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα έχουν μια ειδική θέση στην ομιλία τους πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι νέοι θα λάβουν μια επιδότηση σχετικά με την εργασία τους με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες ενώ αναμένεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .