Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 9

“Τσουνάμι” αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα – “Φαρμάκι” ο καφές και το κουλούρι

Η έκρηξη της ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σπρώχνει υψηλότερα τα κόστη των πρώτων υλών, πυροδοτώντας αυξήσεις τιμών σε περισσότερα από 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Είναι ενδεικτικό ότι στις ζωοτροφές έχουμε αυξήσεις έως και 50%, κι έτσι αναμένεται να ανέβουν οι τιμές σε είδη όπως το κρέας ή τα γαλακτοκομικά.

«Θα κάνουμε δίαιτα και λιτότητα παραπάνω», λέει μια γυναίκα στην κάμερα του Alpha. «Θα χάσεις πελατεία και είναι δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε, αλλά αν αυξήσουν μετά το κρέας θα αναγκαστούμε να ανεβάσουμε κι εμείς», ανέφερε ένας κρεοπώλης.

«Φωτιά» στην τιμή του καφέ

Ακριβότερη αναμένεται να είναι και η τιμή του καφέ, αφού από τα 2 ευρώ μπορεί να φτάσει και τα 4 λόγω της ξηρασίας στην Βραζιλία και της αύξησης της διεθνούς τιμής του.

«Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα», λένε οι πολίτες και τονίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν την αγαπημένη τους συνήθεια, δηλαδή τον καφέ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.

Από την Δευτέρα έρχονται και αυξήσεις στο ψωμί, αφού το αλεύρι είναι πιο ακριβό και έτσι θα πωλείται από 0,15 έως 0,20 λεπτά το κιλό ακριβότερα.

Αυξήσεις και στο ρεύμα

Οι πρώτες αυξήσεις που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες είναι στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και θα αρχίσουν να καταγράφονται στους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου. Η αύξηση αναμένεται να φτάσει έως και 50%.

Hellasnow 




https://hellas-now.com/quot-tsoynami-quot-ayxiseon-se-pano-500-proionta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .