Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12

ΕΚΑΒ: Επιτυχημένη η υγειονομική κάλυψη του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.🚑🚑🚑 Εισερχόμενα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2021

Επιτυχημένη η υγειονομική κάλυψη του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το ΕΚΑΒ ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και της πλήρους υγειονομικής κάλυψης προς τους συμμετέχοντες στον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου 2021.
Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, εκτός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ που

εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική, είχαν τεθεί σε ετοιμότητα επιπλέον πέντε (5) ασθενοφόρα οχήματα, δύο (2) Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και επτά (7) μοτοσυκλέτες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης. Παράλληλα, τριανταπέντε (35) Διασώστες-Πληρώματα Αθενοφόρου & Νοσηλευτές, δεκατρείς (13) Ιατροί καθώς και δέκα (10) σπουδαστές του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ) ήταν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την κάλυψη των αναγκών παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας στα δύο (2) Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους πέντε (5) Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των διαδρομών του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Τέλος, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ημιμαραθωνίου (ΚΕΗΜ) λειτουργούσε ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ, όπου οι διαβιβαστές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), ενώ σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας είχε τεθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» για την υποδοχή των έκτακτων περιστατικών. 
 
Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να επέμβουν μόνο σε δύο (2) περιστατικά τα οποία διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεννηματάς». Εκτός αυτών, στα 2 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους 5 Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών παρασχέθηκε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε τριάντα δύο (32) αθλητές.
 
Η επιτυχημένη διεκπεραίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ήταν αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού των Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, των Διαβιβαστών, των Νοσηλευτών, των Ιατρών, των στελεχών του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) αλλά και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΗΜ) του Ημιμαραθωνίου, της Υγειονομικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ καθώς και των διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας,115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000, F.: 213 214 3222
E.: ekab@ekab.gr, url:www.ekab.gr
12 Σεπτεμβρίου 2021, 9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Επιχειρησιακή κάλυψη ΕΚΑΒ_[i].
 

12 Σεπτεμβρίου 2021, 9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Επιχειρησιακή κάλυψη ΕΚΑΒ_[ii].
 

12 Σεπτεμβρίου 2021, 9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Επιχειρησιακή κάλυψη ΕΚΑΒ_[iii].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .