ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ “ΜΕΤΡΗΤΟ” ΣΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ – ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ. ΠΟΣΑ; ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ

korinthos

Για το καλό του πλανήτη και το μέλλον των παιδιών μας νοιάζεται ο άνθρωπος που θέλει να τα δει να εμβολιάζονται χωρίς να ξέρει τι θα τους συμβεί. Για τα παιδιά μας και όχι για το “μετρητό” νοιάζεται ο πρωθυπουργός μας.

«Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο» είπε στην ομιλία του θέλοντας να μας πείσει ότι το καλό των παιδιών μας ήταν ο λόγος που εγκαινίασε το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κόρινθο.

Συμπλήρωσε ότι «ως Ευρώπη έχουμε ήδη αναλάβει τις δικές μας δεσμεύσεις. Θα είμαστε η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη το 2050. Και η φιλοδοξία μου είναι η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Μιλώντας για την επένδυση φωτοβολταϊκού πάρκου που εγκαινιάστηκε στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι ίδιες τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι ωφελημένες από τέτοιες επενδύσεις. Ωφελημένες γιατί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη, ωφελημένες γιατί τελικά κάθε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας, είτε στην κατασκευή, είτε στη συντήρηση και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

«Σημαίνει αυτό ότι μπορούμε να βάλουμε ανανεώσιμες πηγές παντού; Η απάντηση είναι πως όχι. Και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ στη σωστή χωροθέτηση, στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου που διέπει το ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και στο άνοιγμα νέων ευκαιριών, νέων προκλήσεων, όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το πολύ πλούσιο αιολικό δυναμικό το οποίο έχουμε και στις θάλασσες μας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%9a%ce%95%ce%99-%ce%a5%ce%a0%ce%91%ce%a1%ce%a7%ce%95%ce%99-%ce%a4%ce%9f-%ce%9c%ce%95%ce%a4%ce%a1%ce%97%ce%a4%ce%9f-%ce%a3%ce%a4%ce%91-%ce%9a%ce%9f%ce%9b%ce%9b%ce%97%ce%a4%ce%91%ce%a1/