ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΔΔΗΕ: Σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει το λογαριασμό που της αξίζει από την ελληνική κοινωνία

Για ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας την ιδιωτικοποίησή του, με το 49% των μετοχών του να καταλήγει στη αυστραλιανή Macquarie

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για "ξεπούλημα" δικτύων και υποδομών, η ιδιωτικοποίηση των οποίων "δεν αποτιμάται", κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως "φτωχοποιεί την κοινωνία και κυβερνά για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση και τα στελέχη της πανηγυρίζουν για το ξεπούλημα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ σε Αυστραλιανή εταιρεία.

Όταν σε λίγο τα νοικοκυριά θα αρχίσουν να βγάζουν στο σφυρί τα ασημικά για να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, τότε να δούμε ποιος θα πανηγυρίζει και ποιος θα κλαίει.

Η ιδιωτικοποίηση δικτύων και υποδομών που έχουν φτιαχτεί από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου και αποτελούν περιουσία του λαού μας, στη πραγματικότητα, και με όρους αγοράς, δεν μπορούν να αποτιμηθούν. Η αξία τους είναι ανεκτίμητη και για τα νοικοκυριά αλλά και για την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Όλες οι προηγμένες χώρες σε συνθήκες ενεργειακής μετάβασης και κρίσης ακρίβειας ενισχύουν το δημόσιο έλεγχο σε δίκτυα και υποδομές.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ακολουθεί το μοντέλο τριτοκοσμικών κρατών και τα ξεπουλά όλα.

Μόνο που οι επιπτώσεις αυτών των επιλογών θα αρχίσουν πολύ σύντομα να γίνονται εμφανείς στο πορτοφόλι κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, φτωχοποιεί την κοινωνία, κυβερνά για λογαριασμό μεγάλων συμφερόντων.

Σύντομα θα πάρει το λογαριασμό που της αξίζει από την ελληνική κοινωνία".

 https://www.koutipandoras.gr/article/syriza-gia-deddie-syntoma-i-kybernisi-tha-parei-logariasmo-poy-tis-axizei-apo-tin-elliniki