Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή ο γνωστός «θεατράνθρωπος», σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική πρόταση. 

Ο Π. Φιλιππίδης, που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, είχε ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης μόλις 10 ημέρες μετά την προφυλάκισή του. 

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου όμως έκριναν ότι δεν σταμάτησαν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους προφυλακίστηκε και δεν θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι του με «βραχιολάκι». Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.
Οι δικαστές φέρονται να εκτιμούν πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού, καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κάτι που είχε κρίνει και η ανακρίτρια. Επίσης δεν πείστηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.

 https://www.zougla.gr/greece/article/aporif8ike-i-etisi-apofilakisis-tou-petrou-filipidi