Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21

ΕΝΦΙΑ: Κάθε μήνα θα πληρώνουμε και μία δόση!

akinita 1

Ο φετινός φόρος ακινήτων θα αναρτηθεί αύριο, Τετάρτη

Την απόλυτη φοροκαταιγίδα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ, αφού από σήμερα και για όσα χρόνια παραμείνει αυτός ο φόρος δεν θα υπάρξει μήνας που οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κάνουν παύση από την πληρωμή κάποιας δόσης.

Στην πράξη, μόλις παίρνουν τον μισθό τους, μαζί με τους λογαριασμούς θα καλούνται να πληρώνουν και τη δόση του ΕΝΦΙΑ. Στο εξής, τα εκκαθαριστικά δεν θα έρχονται κάθε φθινόπωρο, καθώς αλλάζει ο σχεδιασμός των πληρωμών.

Από το 2022 τα σημειώματα του φόρου προς τους ιδιοκτήτες θα αποστέλλονται από τον μήνα Μάρτιο. Στόχος είναι του χρόνου η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιείται σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί αύριο, Τετάρτη, και θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, με την τελευταία πληρωμή να έχει προγραμματιστεί για το τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθούν οι πληρωμές του φετινού ΕΝΦΙΑ, θα έρθουν τα εκκαθαριστικά του επόμενου έτους και θα ξεκινήσει άμεσα η πληρωμή του.

Στην πράξη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν, στο εξής, κάθε μήνα και από μία δόση ΕΝΦΙΑ.

Τα «αποκαλυπτήρια» του νέου φόρου θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, αφού τότε θα κατατεθεί η έκθεση της 18μελούς επιτροπής, που έχει συσταθεί για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο φόρος του ερχόμενου έτους θα πληρωθεί σε 10 μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

Ομως, το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται -αρχής γενομένης το 2023- από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο κάθε έτους, προκειμένου η καταβολή να πραγματοποιείται σε 12 μηνιαίες δόσεις.

 https://www.newsbreak.gr/oikonomia/251380/enfia-kathe-mina-pliromi-mia-dosi-xristos-staikouras/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .