Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 6

Η «λεπτομέρεια» για την απώλεια βάρους που συχνά παραμελείς

Ακόμα αν είσαι πειθαρχημένος με τα γεύματα που καταναλώνεις και ασκείσαι με συνέπεια, υπάρχει περίπτωση να μην βλέπεις την επιθυμητή απώλεια κιλών γιατί παραμελείς κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Ένας επιστήμονας που ασχολείται με θέματα μεταβολισμού υπογραμμίσει ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να δώσεις βάση αν θες να χάσεις βάρος. Δυστυχώς, πολλοί παρακάμπτουν αυτήν την πολύτιμη συμβουλή.

Ειδικότερα, ο Ο Ben Bikman, PhD, ο οποίος ηγείται ενός εργαστηρίου βιολογίας και φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Brigham Young μιλώντας για έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στο Salt Lake City, KSL. συζήτησε αυτό που πιστεύει ότι είναι το κλειδί για τη βελτιστοποίηση της υγείας , του μεταβολισμού και της διαχείρισης του βάρους.

Ανάμεσα στις συμβουλές που έδωσε, ο Bikman τόνισε ότι ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη διαχείριση βάρους διότι το σώμα διαχειρίζεται τα επίπεδα ορμονών. Επίσης, είπε, ότι η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη σε οποιαδήποτε μορφή που σε εμπνέει να κινείσαι. Χωρίς ποιοτικό ύπνο, όμως, η άσκηση από μόνη της δε θα αποφέρει το μέγιστο όφελος.

Το κλειδί για την αποτελεσματική δίαιτα

Αναφορικά με τη διαίτα, ο Μπίκμαν μίλησε για ένα στοιχείο της διατροφής που είναι «απαραίτητο» για την επιτυχημένη διαχείριση του βάρους: Κράτησε χαμηλά τη γλυκόζη του αίματος. Η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι όταν η γλυκόζη του αίματος - γνωστό και ως σάκχαρο- είναι πολύ υψηλά, το σώμα πρέπει να βρει κάτι να κάνει με την επιπρόσθετη ζάχαρη. Έτσι, την μετατρέπει σε λίπος.

Ο Μπίκμαν προτείνει τις δίαιτες που βασίζονται στην πρωτεΐνη και το υγιές λίπος, ενώ περιορίζουν την κατανάλωση ζάχαρης. Αυτού του τύπου οι δίαιτες μπορούν να σταθεροποιήσουν το σάκχαρο ενώ σε διατηρούν με μία αίσθηση κορεσμού και γεμάτο ενέργεια κατά τη διάρκεια όλης της μέρας.

Μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Cardiology, υποστηρίζει ότι από την παιδική ηλικία, είναι σημαντικό να τρως υγιεινά και να μένεις δραστήριος για να αποφύγεις μεταβολικές δυσλειτουργίες και ενδοκρινολογικές διαταραχές, όπως ο διαβήτης αργότερα στη ζωή σου.

 

ΠΗΓΗ: eatthis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .