Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 9

Πόσα θα παίρνουν οι παιδίατροι από το κράτος για κάθε εμβολιασμό παιδιού

Τι λέει ο Εξαδάκτυλος για την «ταρίφα» - Εφιαλτικές προβλέψεις Ανδρέου για το άνοιγμα των σχολείων

Ετοιμότητα δηλώνουν οι παιδίατροι να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-17 ετών, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε, είναι πως η διαδικασία θα γίνεται δωρεάν, είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι αν υπάρχει ανάγκη.

Οι γονείς δεν θα επιβαρύνονται με κάποιο κόστος, καθώς το κράτος θα αναλάβει την πληρωμή των παιδιάτρων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αν χρειαστεί εμβολιασμός στο σπίτι, ο παιδίατρος θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος, ενώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο του η «ταρίφα» είναι 20 ευρώ.

Εφιαλτικές προβλέψεις Ανδρέου για το άνοιγμα των σχολείων

Την ίδια στιγμή, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου έκανε λόγο για «πολλαπλασιασμό»  των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων και άρχισε να αραδιάζει και νούμερα: «Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί. Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Και πρόσθεσε: «1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών», ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις.

 https://www.newsbreak.gr/ellada/247484/posa-pairnoyn-paidiatroi-emvoliasmo-sholeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .