Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13

Ο άφαντος Βορίδης, τα τσοπανόσκυλα και τα προφορικά εκατομμύρια

Θλιβερή ημέρα η χθεσινή για το Υπουργείο Εσωτερικών, 1η ημέρα συζήτησης στη Βουλή του Νομοσχεδίου για την «ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Το Υπουργείο Εσωτερικών, εμφανίστηκε στη Βουλή, επειδή έτσι αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου, ως δήθεν επισπεύδον Υπουργείο ενός Ν/Σ που δεν έχει ουδεμία σχέση με την μακρόχρονη ιστορία του, με τις βαθιές γνώσεις και την πολυετή εμπειρία των στελεχών του.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός. Αρκούσε απλά να έχει περάσει έστω για λίγες ώρες από την Κλαυθμώνος ή την Ευαγγελιστρίας, και ειλικρινά θα ένιωθε έναν κόμπο στο λαιμό, εάν παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Είναι δυνατόν; Το Εσωτερικών να εισηγείται από το βήμα της Βουλής – και μάλιστα με στόμφο δήθεν βαθιάς γνώσης - περί στειρώσεων, περί τσοπανόσκυλων, περί εκτροφέων και όλη αυτή την ύλη του Αγροτικής Ανάπτυξης; Κι όμως, είναι δυνατόν, το παρακολουθήσαμε.   

Το σκηνικό θύμιζε κάτι από φάρσα, κάτι σαν θεατρική πρόβα ρόλου, τόσο απίστευτο, που νόμιζες πως θα ανοίξει η πόρτα και θα φανεί ξαφνικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να σφυρίξει τη λήξη του κακόγουστου αστείου.

Μείζον θεσμικό άλμα οίησης και άγνοιας, και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα.

Πραγματικά ΚΡΙΜΑ για την εξέλιξη ενός κάποτε σεβαστού σε όλους και πρώτου τη τάξει Υπουργείου.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών απουσίασε επιδεικτικά.

Άφαντος ο Μάκης Βορίδης.

Έλειπε αυτός που τουλάχιστον έχει κάνει και ένα φεγγάρι Υπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι θα ήξερε για τις αρμοδιότητές του, κάτι θα θυμόταν, κάπως έστω θα κόλλαγε το βιογραφικό του στο θέμα.

Μήπως, ακριβώς επειδή αυτός ξέρει και επειδή θυμάται, γι’ αυτό “έγινε καπνός” ; ...

 

Βορίδη απόντος, την αποστολή του Μαξίμου εκτέλεσε πιστά ο Στέλιος Πέτσας. Ο οποίος άλλωστε πάντοτε γυρνώντας στα τηλεοπτικά παράθυρα, ελάχιστα (έως καθόλου) μιλά για θέματα δικής του αρμοδιότητας.

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΣ, λοιπόν, όλη τη διαχρονική ύλη του Αγροτικής Ανάπτυξης την “έπαιξε στα δάχτυλα”. Τι αδέσποτα, τι δεσποζόμενα, τι στειρώσεις, τι εκτροφείς, καταφύγια, κτηνιάτρους, υιοθεσίες, φακέλους υγείας, αναλύσεις dna, ορισμούς επικινδύνων ζώων, κακοποιήσεις ζώων, σκύλους, γάτες, χρυσόψαρα, κουνέλια, όλα τα ξέρει και όλα τα ανέφερε. Τι κι αν δεν έχουν σχέση με το Υπουργείο του, αρκεί που τα ξέρει αυτός και το Μαξίμου. Ακόμα και σε ζήτημα που έθεσε Βουλευτής περί στειρώσεων των τσοπανόσκυλων, απάντησε.

Και έταξε, πολλά εκατομμύρια έταξε, συνολικά 55.

Τα 15, είπε, θα είναι μόνιμη αύξηση των ΚΑΠ για λειτουργικά («για τις λειτουργικές δαπάνες θα φροντίσουμε να υπάρχει μόνιμη αύξηση των ΚΑΠ, που υπολογίζεται περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ»).

Τι κι αν δεν τα γράφει μέσα ρητά το Νομοσχέδιο, αρκεί που τα είπε προφορικά ο Πέτσας.

Αν διαβάσετε το αρ.11 περί χρηματοδότησης των Δήμων (και όλα τα άρθρα να διαβάσετε) διασφάλιση αριθμού εκατομμυρίων για τους Δήμους δεν θα βρείτε. Θα βρείτε μόνο στο αρ.45 παραπομπή σε μια ΚΥΑ και μια ΥΑ, χωρίς καν προθεσμία έκδοσης. Ξέρουμε, λεπτομέρειες, αφού τα είπε ο Αναπληρωτής, έβγαλε και Δελτίο Τύπου που το γράφει, τι άλλο να χρειάζεται..

Όταν, αργά ή γρήγορα, ο Αναπληρωτής ΥΠΕΣ φύγει, και θα ψηφίζει η Βουλή τον ετήσιο κρατικό π/υ με Χ μεταβιβάσεις ΚΑΠ στους Δήμους, τότε να δούμε –χωρίς ρητή διάταξη Νόμου- ποιον θα κυνηγάει κάθε χρονιά η ΚΕΔΕ για να πείσει ότι πρέπει να είναι Χ+15.

 

Η «ευζωία των ζώων συντροφιάς» ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Κάτι μας λέει ότι μέχρι τότε ο Μάκης Βορίδης και θα εμφανιστεί και θα ρητορεύσει ως Υπουργός Εσωτερικών για όσα πριν λίγο καιρό ρητόρευε ως Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Την αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη φωτογραφία δημοσίευσε ο Στέλιος Πέτσας μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου.

 https://www.airetos.gr/o-afantos-boridis-ta-tsopanoskyla-kai-ta-proforika-ekatommyria.aspx?fbclid=IwAR16f_JKglxWdiep0okPt8JH-fN08w6qVP9_Y0RdcUiWxa1T5pCvVNXT9_E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .