Τρόμος σε ρωσικό πανεπιστήμι

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΜ - ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Τρόμος σε ρωσικό πανεπιστήμιο

Από τα παράθυρα προσπαθούσαν να διαφύγουν φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Πανεπιστημίου Περμ στην κεντρική Ρωσία, όταν ένας 18χρονος που σπούδαζε εκεί άνοιξε πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα έξι τραυματίστηκαν.  

Συγκεκριμένα, μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, το πανεπιστήμιο, ένα από τα αρχαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής των Ουραλίων, έστειλε μέσω των σελίδων του στα social media επείγουσα ενημέρωση καλώντας όσους βρίσκονταν εκεί να κλειδωθούν σε αίθουσες ή να απομακρυνθούν με όποιον τρόπο μπορούν. 

Στις εικόνες που καταγράφηκαν από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων, ο δράστης φαίνεται να πλησιάζει το κτήριο 8 του πανεπιστημίου, στο οποίο στεγάζεται το τμήμα της Γεωγραφίας. Τρομαγμένοι φοιτητές πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να σωθούν, ενώ άλλοι κλειδώνουν τις αίθουσες και βάζουν γραφεία και θρανία πίσω από τις πόρτες για να εμποδίσουν την είσοδο του ένοπλου άνδρα. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί. Ωστόσο ο «Independent» επικαλείται δήλωση του τοπικού κυβερνήτη Ντμίτρι Μακόνιν, ο οποίος ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός.

Ο 18χρονος είχε αναρτήσει μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εξηγούσε τα κίνητρα της πράξης του. Σε αυτό αναφέρει, σύμφωνα με τον «Independent», ότι «για όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου, σκέφτομαι τον θάνατο. Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω, αλλά θα κάνω τα πάντα για να πάρω μαζί μου όσους περισσότερους μπορώ».

Δείτε βίντεο: