Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28

Καταγγελία: Οδηγοί ασθενοφόρων εξαιρούνται με παράλογο τρόπο από το ανθυγιεινό επίδομα

Καταγγελία: Οδηγοί ασθενοφόρων εξαιρούνται με παράλογο τρόπο από το ανθυγιεινό επίδομα

Ένας οδηγός ασθενοφόρου, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικοινώνησε με το zougla.gr θίγοντας την αδικία να μη λαμβάνει και ο ίδιος το ανθυγιεινό επίδομα που προβλέπεται για το υπόλοιπο πλήρωμα του ασθενοφόρου, αν και διατρέχει παρόμοιους κινδύνους. Μάλιστα, όπως αναφέρει, στην περιοχή στην οποία εργάζεται δεν υπάρχει καν πλήρωμα, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει όλα τα καθήκοντα μόνος του!

Διαβάστε την καταγγελία του:

Έχω προσληφθεί με την προκήρυξη του λοιπού επικουρικού τον Ιανουάριο του 2021 η οποία μάλιστα κύριο μέλημά της ήταν να καλύψει τα κενά λόγο της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid.

Σαν οδηγός ασθενοφόρου, καθώς αυτός ήταν ο τίτλος πρόσληψής μου και ο κωδικός ενσήμων μου (882260), έχοντας μεταφέρει μέχρι τώρα αυτό το διάστημα των εννέα μηνών δεκάδες περιστατικά Covid καθώς και κάθε είδους λοιμώδες περιστατικό και όχι μόνο.

Λόγω του ότι σαν οδηγοί στο κέντρο υγείας που είμαι δεν είμαστε πλήρωμα, είμαι μόνος μου και κάνω όλες τις δουλειές (Οδήγηση, φόρτωμα, πρώτες βοήθειες, κουβάλημα).

Ουδέποτε έλαβα το ανθυγιεινό επίδομα όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου με τον ίδιο κωδικό ενσήμων και κάνοντας ακριβώς την ίδια εργασία με εμένα. Η δικαιολογία από την ΥΠΕ όπου ανήκω είναι ότι οι νομικοί σύμβουλοι μας έχουν κατατάξει στην κατηγορία των απλών οδηγών, χωρίς να λαμβάνω απάντηση κάθε φορά που τους ρωτάω γιατί χρησιμοποιούμαι τότε σαν οδηγός ασθενοφόρου και δεν μου φέρνουν ένα απλό υπηρεσιακό όχημα να εξυπηρετώ τις διάφορες άλλες ανάγκες του κέντρου υγείας.

Το θέμα, πιστεύω, είναι πολύ σοβαρό: Παίζω τη ζωή μου όλο αυτόν τον χρόνο κορόνα γράμματα, υποχρεώθηκα σε εμβολιασμό και κανένας από τους κρατικούς φορείς δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Ελπίζω στη δύναμη του Τύπου, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr για τα ασθενοφόρα κατά τη διάρκεια μιας βραδινής βάρδιας μαζί τους:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .