Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22

Η δικαιολογημένη οργή των ντελιβεράδων

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ E-FOOD

Η δικαιολογημένη οργή των ντελιβεράδων

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι διανομείς δικυκλιστές, μετά από την πρόθεση της εταιρείας e-food να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των μισθωτών εργαζομένων στην εταιρεία, υποχρεώνοντας τους να συνεχίσουν ως freelancers. Ήδη το ραντεβού δόθηκε στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως από τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου. Συγκεκριμένα, προανήγγειλε προειδοποιητική στάση εργασίας με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοτοπορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

 

 

 

 

Οι «ντελιβεράδες», όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι εργαζόμενοι που πλέον για πολλούς δεν αποτελεί δεύτερη δουλειά αλλά κύρια, αυτή τη φορά μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με την πλήρη υποστήριξη του κόσμου. Οι πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους στο διαδίκτυο και από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ανακοίνωση της εταιρείας, να απασχολεί τους εργαζόμενους ως freelancers.

 

 

Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης προκάλεσε την οργή του κόσμου για τους «ντελιβεράδες» που χτυπούν το κουδούνι ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες, υπό το φόβο ενός σοβαρού τροχαίου. Οι πολίτες αυτή τη φορά, έδειξαν τη δυναμική τους και με χιλιάδες αναρτήσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς, αλλά και σχόλια στη σελίδα της εταιρείας, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν αυτή τη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους. Παρά τη δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας για λάθος διατύπωση, η αξιολόγησή της από το κοινό, καταβαραθρώθηκε από το άριστα 4,8 στο 1 μέσα σε λίγες ώρες.

Τα αιτήματα των Οδηγών Δικύκλου:

- Άμεση συνάντηση με την εταιρεία για την επίλυση των προβλημάτων

– Να σταματήσει η επιβολή του freelancing υπό την απειλή της απόλυσης

– Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εταιρείας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

– Να υποβάλλονται σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε διακρίσεις.

– Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης και οι απειλές στέρησης ημερομισθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .