Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 9

Ζουλφού Λιβανελί και Άρια Σαγιονμάα για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Πενθούμε μαζί σας»

Ζουλφού Λιβανελί και Άρια Σαγιονμάα για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Πενθούμε μαζί σας»

«Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι και λυπημένοι», δήλωσαν μετά το πέρας του λαϊκού προσκυνήματος στον Μίκη Θεοδωράκη, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, δύο αγαπημένοι συνεργάτες του κορυφαίου δημιουργού: ο Τούρκος μουσικός Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί και η Φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμάα, που συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί, που δούλεψε με τον Μίκη Θεοδωράκη, έφερε τους δύο λαούς κοντά μέσα από την πολιτική, μέσα από τον Πολιτισμό, και βεβαίως η ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμάα, που εκφράζει όλες τις βόρειες χώρες, ερμήνευσε τη μουσική του για τους λαούς της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας, θα ήθελαν να πουν δυο λόγια για τον μεγάλο τους φίλο, τον Μίκη Θεοδωράκη», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν καταφανώς συγκινημένοι.

Ο. Λ. Λιβανελί: Νιώθω ένα μεγάλο κενό στη ζωή μου

«Έρχομαι από την Τουρκία αντιπροσωπεύοντας τους προοδευτικούς ανθρώπους της, οι οποίοι σέβονται και ευγνωμονούν και αγαπούν τον Μίκη. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ύστερα από 40 χρόνια συνεργασίας και τόσες πολιτικές και μουσικές δραστηριότητες, νιώθω ένα μεγάλο κενό στη ζωή μου τώρα. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Για μένα ο Μίκης ήταν ο δάσκαλός μου, ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο καλός μου φίλος, ήταν τα πάντα...», δήλωσε ο Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί.

Άρια Σαγιονμάα: Πενθούμε όσο και οι Έλληνες

«Δούλεψα σχεδόν 50 χρόνια με τη μουσική του Μίκη, την οποία έφερα στις σκανδιναβικές χώρες, στη φινλανδική και στη σουηδική γλώσσα. Έτσι η μουσική του Θεοδωράκη και όλη η Ελλάδα ήρθαν εξαιρετικά κοντά μας στον βορρά και πενθούμε όσο και οι Έλληνες. Ήρθα να δείξω σεβασμό, να πενθήσω μαζί σας στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρετε χωρίς τον Μίκη. Ο Μίκης, όσο ζούσε, έδωσε στην Ελλάδα ταυτότητα. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι και λυπημένοι, όμως έχουμε τη μουσική του και στη Φινλανδία και στη Σουηδία. Πενθούμε μαζί σας», δήλωσε η Άρια Σαγιονμάα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 https://www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/zoulfou-livaneli-ke-aria-sagionma-gia-ton-miki-8eodoraki-pen8oume-mazi-sas

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .