Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 9

Καλλιτέχνες και πολιτικοί αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη

 

Κλίμα συγκίνησης στη Μητρόπολη Αθηνών.

NDP

Πλήθος κόσμου συρρέει εδώ και τρεις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν μία εβδομάδα. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να αφήσουν ένα λουλούδι στο φέρετρό του, πολιτικοί και καλλιτέχνες που θαύμασαν το έργο του και την προσφορά του στη μουσική ιστορία της χώρας μας.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε εδώ και λίγη ώρα από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών μέσα σε χειροκροτήματα από όλους εκείνους που έσπευσαν από νωρίς για να παραβρεθούν στο τελευταίο αντίο. Νωρίτερα, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μαρίχα Κωχ, ο Αντώνης Σαμαράς, η Λούκα Κατσέλη, ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι έκλιναν το γόνυ στον μεγάλο καλλιτέχνη.

Λούκα Κατσέλη – Φοίβος Δεληβοριάς. NDP
Μαρίζα Κωχ- NDP
Τάνια Τσανακλίδου-NDP
Ζωζώ Σαπουντζάκη – NDP
Δανάη Λουκάκη-NDP
Βασιλική Τρουφάκου-NDP
Αντώνης Σαμαράς- Γεωργία Κρητικού. NDP
Παντελής Βούλγαρης-Ιωάννα Καρυστιάνη. NDP
Λίλη Ελευθερίου. NDP
Δημήτρης Μπάσης. NDP

Από τη Μητρόπολη δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μέλη της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη. Ο γιος του Γιώργος και τα εγγόνια του ήταν εκεί. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της κόρης του, Μαργαρίτας.

NDP
Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης. NDP

Η κηδεία του σπουδαίου Έλληνα θα γίνει στην Κρήτη και η σορός του θα ταφεί δίπλα από εκείνες των γονιών και του αδερφού του.https://www.marieclaire.gr/art-lifestyle/body-mind/newsroom/kallitechnes-ke-politiki-apocheretoun-ton-miki-theodoraki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .