Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13

Η λογοκρισία και η φίμωση των ΜΜΕ είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε φοβισμένης κυβέρνησης

Η λογοκρισία και η φίμωση των  ΜΜΕ είναι  το τελευταίο καταφύγιο κάθε φοβισμένης κυβέρνησης

ΠΚ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (η πρώτη ήταν δια ζώσης), οι οργανωτές της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αποκλείουν το zougla.gr από την υποβολή ερώτησης.  Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που οδηγούν τους πρωθυπουργικούς Αυλάρχες σε αυτήν την unfair συμπεριφορά. Είναι λόγοι πολιτικοί και βασίζονται στην πάγια στάση της Ζούγκλας απέναντι στο πολιτικό σκηνικό και το πολιτικό παρασκήνιο. Η Ζούγκλα δεν έπαιξε και δεν παίζει παιγνίδια .

Η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της αποφάσισαν να ξεχάσουν την παλιά καλή παράδοση που καθιέρωσαν οι προηγούμενες 85 ΔΕΘ, σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με τα ερωτήματα της κοινωνίας, ευχάριστα ή δυσάρεστα, έστω και αν τα ερωτήματα αυτά υποβάλλονται από μη «φίλια» μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Αντίστοιχες διαπιστώσεις επί τρία συνεχόμενα χρόνια γίνονται κι από άλλα, συνήθως αντιπολιτευόμενα μέσα, που εις μάτην περιμένουν να υποβάλλουν ερώτημα στην... "ώρα του πρωθυπουργού". ΜΜΕ μη φιλικά προσκείμενα -ή μη ελεγχόμενα, ας μην κρυβόμαστε- από την Πειραιώς, παρακολουθούν κάθε χρόνο άλλες, μικρότερου βεληνεκούς και επισκεψιμότητας, ιστοσελίδες ή τοπικά κανάλια, να κάνουν, συνήθως, τις "πάσες" τους στον πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς δεν θέλει να "ενοχληθεί" στη ΔΕΘ από κανένα θέμα εκτός... "ατζέντας"... !

Εμείς όπως κάθε χρόνο καταθέσαμε  επίσημα και κατά τα προβλεπόμενα το αίτημα μας για υποβολή ερώτησης στον πρωθυπουργό. Ετοιμαστήκαμε και συνδεθήκαμε διαδικτυακά με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «κάποιος φούρνος θα γκρεμιστεί». Εις μάτην. Είπαμε .Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Για την ιστορία λοιπόν και μόνον δημοσιεύουμε τις τρείς ερωτήσεις στις οποίες καταλήξαμε για να υποβάλουμε, μία εξ αυτών, στον κ. Μητσοτάκη.  Διαβάστε τις ερωτήσεις αυτές και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Άντε και του χρόνου. Είπαμε. Είναι ζήτημα δημοκρατίας!

1η) Απαγορεύετε την είσοδο μη εμβολιασμένων σε εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας ενώ την επιτρέπετε σε λεωφορεία, τραίνα, πλοία καθώς και σε αεροπλάνα όπου ο συνωστισμός, κυρίως στα αστικά λεωφορεία, είναι έντονος. Με ποια λογική κάνετε αυτή την διάκριση; Προφανώς εκβιάζετε τους μη εμβολιασμένους με την απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού.

2η) Χρεώνετε τα self και τα rapid test καθώς το PCR στους μη εμβολιασμένους ενώ τα δίνετε δωρεάν στους εμβολιασμένους . Θεωρείτε ότι ο υγειονομικός αυτός αποκλεισμός είναι συνταγματικός;

3η) Για την Πανδημία λαμβάνετε υπ’ όψιν σας τις οδηγίες του ΠΟΥ ο οποίος αρχικά μας εξαπάτησε παρασύροντας και τον κ. Τσιόδρα που δήλωσε ότι ο ιός δεν είναι μεταδοτικός ούτε και φονικός. Γιατί λοιπόν για τους εμβολιασμούς ακολουθείτε αυστηρά τη λογική του ΠΟΥ και δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν τις σοβαρές ενστάσεις των ιερών τεράτων της ιατρικής,του νομπελίστα Μοντανιέρ και του καθηγητή Μπαγκντί καθώς και του ελληνοαμερικανού Ιωαννίδη;

 https://www.zougla.gr/parapolitiki/article/i-logokrisia-ke-i-fimosi-ton--me-ine--to-telefteo-katafigio-ka8e-fovismenis-kivernisis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .