Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11

ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;;; ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΡΓΗΣ – ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Μία ομιλία με στοχοποίηση στους νέους παρακολουθήσαμε πριν λίγο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βελλίδειο. Ενώ με ένα ….εκλογικό σύνθημα είπε πως έκανε τον απολογισμό, ο οποίος συγκεντρώνεται στο μότο: Το είπαμε το κάναμε!

«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται οτι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αγορά των μαχητικών Rafale λέγοντας πως “Τα Rafale θα γίνουν 24 και σύντομα τα πρώτα θα πετούν πριν το τέλος του έτους”. «Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Ραφάλ που σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι εδώ για να ενώσω και να δώσω προοπτική, για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Για να παρουσιάσω τα ακόμα περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί από το 2022 και μετά. Η φετινή έκθεση καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας» επισήμανε.

“Οι 19 από τους 26 μήνες διακυβέρνησης ήταν μήνες προκλήσεων” είπε αλλά υποστήριξε πως η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε.

Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος είναι πιο ενισχυμένη από ποτε, είπε ακόμη, ενώ τόνισε πως οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και πως τα σύνορα φυλάσσονται άψογα.

«Δεσμεύτηκα προσωπικά πως κανείς δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτήν τη θύελλα και με δίκαιο τρόπο κάναμε πράξη αυτήν μας τη δέσμευση. Δίπλα στην προστασία του εισοδήματος προστίθεται η ρεαλιστική ελπίδα βελτίωσης του. Οι Έλληνες πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους παντού και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλλουν λιγότερες εισφορές. Η Ελλάδα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Όλα αυτά συντελέστηκαν ενώ ο πλανήτης δεχόταν την επίθεση του κορονοϊού. Ναι, είχαμε απώλειες αλλά λιγότερες σε σχέση με άλλα κράτη. Διαμορφώσαμε μία αρτια διαδικασία εμβολιασμού, την επιχειρήση “Ελευθερία”» σημείωσε περαιτέρω.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν 70.00 περισσότερες θέσεις εργασίας το φετινό Ιούνιο σε σύγκριση με τον περσινό.

“Πλουσιότερη Ελλάδα σημαίνει πλουσιότεροι Έλληνες” έδωσε υποσχέσεις.

Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε πως το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%, γι’ αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω στην αναθεώρηση του στόχου για ανάπτυξη το 2021 από το 3,6 στο 5,9%, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαμήνυσε πως ανάπτυξη για ολους, κανείς δεν θα μείνει πίσω και προσέθεσε ότι «ενώ εν μέσω πανδημίας εκτυλίχθηκε ένα γιγάντιο πρόγραμμα προστασίας της εργασίας, δεν σταματήσαμε τις μεταρρυθμίσεις».

Μόλις χθες ανακοινώθηκε η πώληση του μειοψηφικού πακέτου του ΔΕΔΔΗΕ για 2,1 δισ. ευρώ, σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Μας εξέπληξε όλους το ύψος του τιμήματος. Όλα αυτά αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, ανέφερε πως το τεράστιο έργο της αναπλασης του Ελληνικού ξεκίνησε, ο ΒΟΑΚ χαρίζει 35.000 νέες θέσεις εργασίας, το Μετρο θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023 και ότι στην Αθήνα η γραμμή 4 του μετρό θα εξυπηρετεί περί το ένα εκατομμύριο επιβάτες όταν ολοκληρωθεί.

Τι τους έταξε στους νέους

Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε εθνικό σχέδιο δράσεις για τη νεολαία με 4 κατευθύνσεις.

-Νέοι έως 29 ετών όταν προσλαμβάνονται θα ενισχύονται από την πολιτεία για 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα στους νέους.
-Από τις 100.000 στις 150.000 οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας νέων άνεργων
-Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ
-1.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει μακριά από το σπίτι του
-Μηδενίζεται το τέλος κινητής και data. Κέρδος έως και 20 ευρώ το μήνα
-Οι έφηβοι που θα έχουν εμβολιαστεί θα έχουν 50 gigabite data στο κινητό τους
-Από αρχές του 2022 μειώνεται στο 10% το τέλος κινητής τηλεφωνίας για όλους
-Τέλος ο φόρος στις γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. Αρκετά πλήρωσαν τα νοικοκυριά

Σε επιπλέον μέτρα τόνισε:

-Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και το 2022 για όλους τους εργαζόμενους. Το ίδιο και οι ασφαλιστικές εισφορές
-Ο συντελεστής φόρου εισοδήματος πέφτει από το 24% στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.
-Μειώνεται στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου
-Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με 250 άτομα προσωπικό θα φορολογούνται λιγότερο

-Παραμένει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε εισιτήρια, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά και επεκτείνεται σε γυμναστήρια και σχολές χορού.
-επεκτείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
-Ο ΕΝΦΙΑ θα εξακολουθεί να μειώνεται με δίκαιο τρόπο
-Τα νοικοκυριά θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ από ό,τι την περασμένη χρονιά

Τι θα γίνει με το ρεύμα 

Ειδικά στο θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. “Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης”. τόνισε. Προσέθεσε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα.

Επίσης είπε πως ο ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή πέφτει στο 6%.  «Σχεδόν 2 δισ. ευρώ διατίθενται ήδη για παρεμβάσεις εξοικονόμησης σε επιχειρήσεις και κτίρια. Από τον επόμενο μήνα ο ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή πέφτει στο 6%. Τον Δεκέμβριο σε όλους του δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πιστώσουμε το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά» ανακοίνωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως το μέλλον της οικονομίας είναι μόνο πράσινο. «Κλιματική κρίση είναι εδώ επιδρώντας σε κάθε όψη της ζωής μας. Από την ασφάλεια στις φυσικές καταστροφές έως την ενέργεια. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται πολύ συχνότερα και πολύ εντονότερα. Αυτή η τραγωδία μπορεί να αποσοβηθεί μόνον εάν έως το 2050 μηδενιστούν οι ρύποι. Πρόκειται για υπαρξιακό ζήτημα. Η Ελλάδα ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική με πολλές εκφάνσεις, όπως οι πράσινες επενδύσεις, ύψους 24 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ» επεξήγησε.

Για τις φωτιές 

«Πρώτος εγώ ανέλαβα την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη για τις αδυναμίες του κράτους στο φόντο των πυρκαγιών. Οι πυρκαγιές του Αυγούστου ανέδειξαν την ανάγκη να δημιουργηθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με εξασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. ευρώ και για την πολιτική του ηγεσία επέλεξα θεωρώ τους καλύτερους, τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Ευάγγελο Τουρνά. Η κλιματική κρίση προβάλλει ως η νέα πρόκληση της εποχής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Καρφιά” στην αντιπολίτευση 

«Θα κάνω τη συζήτηση με τους πολίτες και την ίδια την κοινωνία για την κλιματική κρίση, αυτή είναι και η διαφορά αυτής της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που λένε όχι στον διάλογο και ναι στο τίποτε. Αυτή ακριβώς η αντίληψη διαπερνά τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, καθώς και η ανάδειξη της νέας γενιάς σε πρωταγωνιστή» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Στην αυριανή συνέντευξη, είπε, θα μιλήσει «για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Για το ΕΣΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στο μεταναστευτικό και πώς η Δικαιοσύνη θα στεγαστεί σε νέα κτίρια και πώς θα ψηφιοποιηθεί για να αποδίδεται πιο γρήγορα».

Για την πανδημία 

“Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν”, τόνισε για τον εμβολιασμό και την πανδημία. “Επενδύω στην πειθώ και στην ενότητα” είπε ο ίδιος που στέλνει στην ανεργία τους όσους δεν εμβολιάζονται. “Εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε” πρόσθεσε…


Ο Μητσοτάκης σε μια άθλια τηλεοπτική εμφάνιση ενίσχυσε την καχυποψία που υπάρχει απέναντι στο πρόσωπό του αφού μοίρασε ευρώ χωρίς να αναφερθεί στα φλέγοντα ζητήματα. Στις αντιδράσεις κατά την υγειονομικής χούντας που έχει επιβάλλει. Για τα Ραφάλ και την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας όλα καλά αλλά με το να εξοπλιζόμαστε χωρίς να προασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας ζητήματα, είναι απλά σπατάλη πόρων. Για τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου, δεσμεύτηκε απλά την σύσταση ενός υπουργείου. Για αναδασώσεις ούτε κουβέντα. Για δέσμευση μη καταπάτησης από ανεμογεννήτριες, αιολικά πάρκα κτλ κτλ ούτε κουβέντα. Μιλάει για βοήθεια στους νέους ώστε να βρουν δουλειά που να τους επιτρέπει την αξιοπρεπεή διαβίωση και την μονιμότητα εργασίας. Για τις επιχειρήσεις που έχουν γονατίσει όμως;;; Πως θα προσλάβουν κόσμο οι επιχειρηματίες που βάζουν λουκέτο;;;

Τρέξτε να τον ξαναψηφίσετε λοιπόν…

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9c%ce%97%ce%a0%ce%a9%ce%a3-%ce%93%ce%99%ce%9d%ce%91%ce%9c%ce%95-%ce%a3%ce%9f%ce%a5%ce%97%ce%94%ce%99%ce%91-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%a4%ce%9f-%ce%9e%ce%95%ce%a1%ce%91%ce%9c%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .