Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11

Δεν θέλουν! Τελεία!

Στην Ελλάδα διαχρονικά, η επαφή με την πραγματικότητα ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, δεν είναι η μεγαλύτερη δυνατή. Οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί.

Πάρα πολλοί ακόμη και για ν’ απαριθμηστούν σε λίγες δεκάδες λέξεις, πολύ δε περισσότερο για να εξηγηθούν. Αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Είτε λόγω άρνησης, είτε λόγω άγνοιας, είτε γι’ άλλους λόγους, ένα σωρό άνθρωποι είτε υποκρίνονται, είτε πιστεύουν όντως ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτήν που πράγματι είναι. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση της πανδημίας. Η οποία συνεχίζει απτόητη να θερίζει ψυχές. Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα, ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 2.500, παρά την (αναμενόμενη από τους ειδικούς) πτώση των τελευταίων ημερών και ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται αργά αλλά σταθερά, στενεύοντας τα περιθώρια του ΕΣΥ σε όλα τα υπόλοιπα νοσήματα πλην CoViD-19.

Η σοβαρότατη επιδείνωση έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσες εβδομάδες. Παρά την εύνοια των καιρικών συνθηκών, την τήρηση των μέτρων προστασίας από σημαντική μερίδα πολιτών και την ύπαρξη σε αφθονία του μοναδικού αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισης του ιού, των εμβολίων. 

Ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι εμβολιασμένος αλλά ο υπόλοιπος μισός θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εβολιαστεί. Είτε διότι έχει άλλη "τεκμηριωμένη από το Google" άποψη, είτε επειδή έχει απορίες και φοβάται τις παρενέργειες του εμβολίου (εν τω μεταξύ έτσι και ήξερε τις παρενέργειες της ασπιρίνης και των σκευασμάτων παρακεταμόλης, δεν θα περνούσε ούτε... απ’ έξω από φαρμακείο), είτε, είτε, είτε... Προβάλουν δεκάδες βλακώδεις και αστοιχείωτες προφάσεις, που δεν διαθέτουν καμία επιστημονική βάση και εγκυρότητα. Προφάσεις οι οποίες όμως τους επιτρέπουν να αισθάνονται "ανώτεροι" των  περισσότερων από δυόμιση δισεκατομμύρια συνανθρώπων που έχουν ήδη εμβολιαστεί. 

Φυσικά υπάρχουν επίσης οι λίγοι "ξύπνιοι", που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν πουλώντας "αντιεμβολιασμό", αλλά το κάνουν όντας εμβολιασμένοι και επειδή κερδίζουν από αυτή τους τη στάση. Είτε (πολλά) χρήματα, είτε ψήφους και πολιτικά οφέλη. Αυτοί απλά εκμεταλλεύονται την αφέλεια της μεγάλης μάζας και είναι μια "άλλη" ιστορία. Μια ιστορία με την οποία αργά ή γρήγορα θα ασχοληθούν οι εισαγγελείς.

Το πρόβλημα είναι οι αφελείς. Εδώ και περισσότερο από 8 μήνες η επιστημονική αφρόκρεμα, όχι μόνο της χώρας αλλά του πλανήτη ολόκληρου, έχει εξηγήσει καθαρά και (όσο γίνεται) απλά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, εάν και κατά πόσον τα εμβόλια είναι επικίνδυνα κ.ο.κ. Όλες οι δυνατές απορίες και ανησυχίες έχουν εξηγηθεί και απαντηθεί σε βαθμό "αλοιφής". Ενώ πλέον δημοσιεύονται συνεχώς καινούργιες, εγκυρότατες και ελεγμένες έρευνες που λύνουν την παραμικρή νέα απορία που μπορεί να προκύψει για τις ενισχυτικές δόσεις, τις μεταλλάξεις κ.λπ. 

Παρ’ όλα αυτά, δεκάδες χιλιάδες εμμένουν πεισματικά και παράλογα, είτε ότι το εμβόλιο περιέχει "τσιπάκι για να τους ελέγχει" και διάφορα άλλα παλαβά, εντελώς παρανοϊκά και ψευδή, είτε πως δημιουργεί διαφόρων ειδών προβλήματα, ανύπαρκτα και παντελώς ανυπόστατα.

Αυτοί οι άνθρωποι, δεν πρόκειται ποτέ να πειστούν και ν’ αλλάξουν γνώμη. Δεν πείστηκαν επί τόσους μήνες! Γιατί θα πειστούν τώρα; Μετά από τόσο χρόνο και τόση προσπάθεια που έχουν αφιερωθεί και καταναλωθεί μάταια από τους ειδικούς επιστήμονες, δεν υπάρχει περίπτωση να λογικευτούν. Μοναδική πιθανότητα θα ήταν η συζήτηση μαζί τους ένας προς έναν, με ειδικούς. Αλλά αφενός  οι αριθμοί και ο ελάχιστος διαθέσιμος χρόνος το καθιστούν πρακτικά αδύνατο, αφετέρου ο βαθμός επιτυχίας θα ήταν πολύ περιορισμένος. Μιλάμε για βαθιά ριζωμένη προκατάληψη. Προκατάληψη που οδηγεί ακόμη κι επιστήμονες να ξεχνούν τα βασικά που διδάχτηκαν στο πρώτο έτος της επιστήμης τους, να συγχέουν τις φάσεις δοκιμών και αδειοδοτημένης χορήγησης ενός ιατρικού σκευάσματος κ.ά Πραγματικά τρομερά πράγματα!

Το φθινόπωρο πλησιάζει γοργά και δεν υπάρχει πλέον χρόνος για οτιδήποτε πέρα από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο. Ο στόχος πρέπει να είναι αποκλειστικά να μην κινδυνεύει κανείς μέσα από την παροχή δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση κ.λπ. Για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να φροντίζει ο καθένας χωριστά να προφυλάσσει τον εαυτό του. Φυσικά και νομικά. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτή την κοινωνία έχουμε φτιάξει, σε αυτήν πρέπει να ζήσουμε...

Όσοι επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας υποστούν τις συνέπειες. Κι όσοι επιμένουν ότι μπορεί να τους πείσουν "δια της πειθούς", καλύτερα ας μιλήσουν με ψυχιάτρους. Αυτοί που αρνούνται τον εμβολιασμό δεν θέλουν να καταλάβουν! Και γι’ αυτό δεν θα καταλάβουν! Ποτέ!

Δεν πρόκειται ποτέ κάποιος που δεν πείστηκε επί δέκα μήνες, ενώ του μιλούσαν τα καλύτερα μυαλά της υφηλίου, να πειστεί. Για οποιοδήποτε θέμα! Ούτε σε δέκα ημέρες, ούτε σε δέκα εβδομάδες, ούτε σε δέκα… τέρμενα! Ας το καταλάβουμε και ας πράξουμε αναλόγως.

Πέτρος Λάζος
petros.lazos@capital.gr
  https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3580008/den-theloun-teleia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .