Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13

Δεν έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ήδη συγκυβερνούν

mitsotakis 2 1068x623 1

Τι δείχνουν τα ψηφισμένα νομοσχέδια

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Το ότι πρόκειται να συγκυβερνήσουν και τυπικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτική «τσόντα» το ΚΙΝΑΛ, μετά τις επόμενες εκλογές, που ως γνωστόν θα γίνουν με απλή αναλογική, όπου κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία, αυτό σχεδόν έχει συνειδητοποιηθεί και αναμένεται από όλους.

Το ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεννοήθηκαν κρυφά για υπουργό πολιτικής προστασίας κοινής μεταξύ των αποδοχής και κάπου χάλασε επικοινωνιακά το θέμα, το έχουν αντιληφθεί οι πάντες. Εξάλλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας το άφησε να εννοηθεί.

Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει ο πολύ κόσμος, παρά μόνο οι ασχολούμενοι με τα κοινοβουλευτικά θέματα, είναι ότι τα τρία ανωτέρω κόμματα ήδη συγκυβερνούν. Η απόδειξη αυτού είναι οι ίδιοι οι αριθμοί των θετικά ψηφισμένων νομοσχεδίων της κυβέρνησης, από τα άλλα δύο κόμματα.

Συγκεκριμένα, από τις 7-7-2019 και μέχρι τώρα, έχουν ψηφιστεί από αυτή τη Βουλή 200 νομοσχέδια, οπότε μπορούμε να έχουμε σαφή και στρογγυλοποιημένη εικόνα.

Από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 92, σχεδόν τα μισά (ποσοστό 46%) και καταψήφισε μόνο 74 (ποσοστό 37%). Στα υπόλοιπα ψήφισε παρόν. Το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 133 νομοσχέδια, δηλαδή τα δύο τρίτα (ποσοστό 66,50%) και καταψήφισε μόνο 49 (ποσοστό 24,50%), ενώ στα υπόλοιπα ψήφισε παρόν. Βλέπουμε λοιπόν με αριθμούς, ότι τα τρία αυτά κόμματα, κυρίως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και λιγότερο (για αντιπολιτευτικούς προφανώς λόγους) ο ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν συμφωνούν και στην ουσία συγκυβερνούν στο παρασκήνιο. Είναι το λεγόμενο «συνταγματικό» (δηλαδή μνημονιακό) τόξο.

Αντίθετα τα τρία άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, είναι στην αντίπερα όχθη καταψηφίζοντας σε συντριπτικό ποσοστό τα κυβερνητικά νομοσχέδια. Για παράδειγμα η Ελληνική Λύση έχει υπερψηφίσει μόνο 56 νομοσχέδια (ποσοστό 28%), ενώ έχει καταψηφίσει 111 (ποσοστό 55%) και στα υπόλοιπα έχει ψηφίσει παρόν. Στα ίδια πάνω κάτω πλαίσια κινείται και το ΜΕΡΑ25, ενώ φυσικά το ΚΚΕ στέκεται κατά 82% αρνητικό απέναντι στα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να αντιληφθούν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο μεταξύ των τριών πιο πάνω μνημονιακών αλλά και εθνο-υποχωρητικών κομμάτων και να μην παραμυθιάζονται από μη αληθινή αντιπαράθεση στο προσκήνιο.

58EA8EA4 BF02 4073 B6CF 35156C27C77A
Ο Πέτρος Αγρέβης Χασάπης
 
https://www.newsbreak.gr/politiki/247482/den-erchetai-sygkyvernisi-nd-syriza-kinal-idi-sygkyvernoyn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .