Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24

Ολική ανατροπή, προσλήψεις αορίστου χρόνου από την e-food

Κερδίζουν τη "μάχη" 2.016 εργαζόμενοι

Ανατροπή σκηνικού για την «υπόθεση efood». Η εταιρία γνωστοποίησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει προσλήψεις αορίστου χρόνου στους 2.016 εργαζόμενους-delivery που αξιοποιούσε μέσω της Manpower!

Σημειώνεται ότι  αυτοί οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πριν από μία εβδομάδα η πρόθεση της εταιρίας, όπως είχε εκφραστεί με εσωτερικό μήνυμα, ήταν αυτές οι συμβάσεις να αλλάξουν και να δημιουργηθεί νέα σχέση εργασίας, ως freelancers. Μάλιστα, σημειωνόταν ότι δεν υπήρχε άλλη οδός και ότι σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι που δεν θα δέχονταν αυτή τη

μετατροπή της σύμβασής τους, απλώς θα απολύονταν.

Τελικά, μετά το σάλο που ξέσπασε και τις δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων, η εταιρία υποχώρησε. Όχι μόνο αυτό, αλλά «χωρίς δεύτερη κουβέντα», αντέτεινε την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου για το σύνολο του προσωπικού που εργαζόταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου…

Βέβαια, οι εργαζόμενοι στον κλάδο, με αφορμή την υπόθεση της efood, έχουν ξεσηκωθεί. Είχαν προγραμματίσει για αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, 24ωρη απεργία, εντείνοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις.

Είχε προηγηθεί χθες Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, τετράωρη στάση εργασίας, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Ως αυτή την ώρα,  οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται ώστε να πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της Παρασκευής.

Σε κάθε περίπτωση, στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. Εκεί θα παρθούν, κατά τα φαινόμενα, οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα συνεχιστεί η όχι, η κινητοποίηση.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ),  χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση της εταιρίας. Όμως, η όποια αυριανή τελική απόφαση θα παρθεί, αφού πρώτα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντηθεί με τη διοίκηση της  e food για να λάβει γραπτώς εγγυήσεις για την υλοποίηση της απόφασής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η efood έχει 3.700 εργαζόμενους, από τους οποίους 3.000 είναι διανομείς και 700 υπάλληλοι γραφείου.

 https://workenter.gr/el/article/32265/olikh-anatroph-proslhpseis-aoristou-xronou-apo-tin-e-food

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .