Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30

Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19

Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο θριλερ

Λόγω των δεσμών μελών της με τον αμφιλεγόμενο ερευνητή Peter Daszak και την οργάνωση του EcoHealth Alliance

Νέες σοβαρές εξελίξεις σχετικά με την πραγματική προέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στις ΗΠΑ, καθώς διαλύθηκε και η επιστημονική ομάδα του περιοδικού Lancet η οποία ερευνούσε εδώ και 10 μήνες το ξεκίνημα της Covid-19.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, την επιτροπή διέλυσε ο ίδιος ο πρόεδρος της, λόγω των δεσμών μελών με τον αμφιλεγόμενο ερευνητή Peter Daszak και την οργάνωση του EcoHealth Alliance, η οποία προωθούσε αμερικάνικη χρηματοδότηση για πειράματα Gain Of Function στο εργαστήριο ιολογίας του πανεπιστημίου της Wuhan, το σημείο μηδέν της πανδημίας.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Jeffrey Sachs, επιβεβαίωσε την είδηση στη Wall Street Journal το Σάββατο, τονίζοντας ότι τον απασχόλησαν οι σχέσεις της επιτροπής με τον Daszak, ο οποίος ηγήθηκε στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης ειδικής ομάδας μέχρι να αποσυρθεί από αυτόν τον ρόλο τον Ιούνιο. Ο Daszak, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, αφιέρωσε την καριέρα του στην υπεράσπιση της λεγόμενης έρευνας «κέρδους λειτουργίας» («Gain Of Function»), δηλαδή της μετατροπής των κορωνοϊών σε πιο θανατηφόρους για τους ανθρώπους, υποστηρίζοντας ότι ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον εντοπισμό και την πρόληψη μίας παγκόσμιας πανδημίας προτού αυτή ξεσπάσει (κάτι που συνέβη δύο χρόνια αργότερα).

Σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτεται η παραπάνω πρόταση του, του 2018 και στην οποία προτείνει για έγκριση, μεταξύ των άλλων, ενός σχεδίου εισαγωγής γενετικών χαρακτηριστικών στους κορωνοϊούς, παρόμοιων με αυτών που βρίσκονται στον SARS-CoV-2, τον ιό δηλαδή που προκαλεί την Covid-19.

Peter Daszak

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία τεκμηριωμένη απόδειξη για το αν η COVID-19, ένας κορωνοϊός που συνδέεται με τις νυχτερίδες, μεταδόθηκε για πρώτη φορά στους ανθρώπους από ένα άγριο ζώο ή σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αλλά από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, ο Daszak κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να χαρακτηρίσει την υπόθεση της εργαστηριακής προέλευσης ως «θεωρία συνωμοσίας», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας επιστολής στο περιοδικό Lancet η οποία όρθωνε ένα αδιαπέραστο τείχος επιστημονικής συναίνεσης ότι η φυσική προέλευση του κορωνοϊού ήταν η μόνη εκδοχή.

Αν ο ιός ξεπήδησε όντως από ένα εργαστήριο που έκανε τα πειράματα που υποστήριζε ο Βρετανός, θα ήταν ένα συντριπτικό πλήγμα για την έρευνα του. Η φυσική προέλευση, από την άλλη πλευρά, θα δικαιολογούσε το έργο της ζωής του, της αποτροπής δηλαδή της επόμενης πανδημίας. Ωστόσο, αρκετά μέλη της διαλυμένης ομάδας εργασίας του Lancet αποδείχθηκε στην πορεία ότι έχουν συνεργαστεί με τον Daszak ή την EcoHealth Alliance.

«Απλώς δεν επιθυμούσα να συνεχίσει την έρευνα της μία ειδική ομάδα που ήταν τόσο ξεκάθαρα αναμεμειγμένη σε ένα από τα κύρια ζητήματα όλης αυτής της αναζήτησης της προέλευσης, η οποία ήταν η EcoHealth Alliance», δήλωσε ο Δρ. Sachs στην εφημερίδα. Επίσης ανέφερε ότι μια νέα επιτροπή από το Lancet θα συνεχίσει να μελετά την προέλευση της Covid-19 και θα δημοσιεύσει έκθεση της στα μέσα του 2022. Η επιτροπή αυτή θα διευρύνει παρ’ όλα αυτά το πεδίο εφαρμογής της ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες από άλλους εμπειρογνώμονες σχετικά με θέματα βιοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης εργαστηριακής έρευνας Gain Of Function.

Η αποκάλυψη της Wall Street Journal έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την δημοσίευση εγγράφων που δείχνουν το αίτημα χρηματοδότησης του Daszak για το 2018 προς τον Αμερικανικό Οργανισμό Προγραμμάτων Έρευνας (DARPA), μέσω της οποίας ζητούσε 14,2 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε πειράματα Gain Of Function για κορωνoϊούς νυχτερίδων στο εργαστήριο της Wuhan. Η πρόταση, με τίτλο Project DEFUSE, διέρρευσε σε ανεξάρτητους ερευνητές από την ερευνητική ομάδα DRASTIC.

Σε αυτό, ο Daszak ζητά χρηματοδότηση για ένα περίπλοκο έργο σχετικά με τη γενετική ενίσχυση των κορωνοϊών και τον εμβολιασμό των νυχτερίδων στο Yunnan της Κίνας, με την ελπίδα να σταματήσει τους νέους ιούς που μεταπηδούν από νυχτερίδες σε ανθρώπους. Το αίτημα χρηματοδότησης απορρίφθηκε από τη DARPA, αλλά η πρόταση αποκαλύπτει μια συγκλονιστική σειρά ερευνών που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από Κινέζους, μέλη της ομάδας του Daszak, οι οποίοι περιλάμβαναν τη διαβόητη «γυναίκα νυχτερίδα» Shi Zhengli.

Μια ενδελεχής -ανεξάρτητη- έρευνα του The Atlantic έδειξε ότι δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των εγγράφων. «Αυτή είναι η πρόταση που δεν χρηματοδοτήθηκε», δήλωσε στην ιστοσελίδα ένας εκπρόσωπος του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, που επέβλεψε μέρος της πρότασης.

Η πιο ανησυχητική πτυχή του σχεδίου έρευνας που αποκαλύπτεται στα έγγραφα είναι ένα σχέδιο αναζήτησης γενετικών βάσεων δεδομένων για νέους τύπους «θέσεων διάσπασης φουρίνης» που βοηθούν έναν ιό να επιτεθεί σε έναν ξενιστή. Σύμφωνα με την πρόταση, οι εκδόσεις «υψηλού κινδύνου» αυτών των τοποθεσιών, αφού εντοπιστούν, θα μπολιάζονταν στη συνέχεια σε κορωνοϊούς νυχτερίδας τύπου SARS, μέσω γενετικής μηχανικής.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/wall-street-journal-gt-dielysan-kai-tin-amfilegomeni-epitropi-toy-lancet-poy-ereynoyse-tin-pragmatiki-proeleysi-tis-covid-19/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .