Μαγνήσιο κατά καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και διαβήτη

Μαγνήσιο κατά καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και διαβήτη

Μαγνήσιο κατά καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και διαβήτη

Το μαγνήσιο της διατροφής μπορεί να συμβάλλει στην προφύλαξη από την ψηλή πίεση και το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Μαγνήσιο κατά καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και διαβήτη 
Παράλληλα η ψηλή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώνει στο αίμα τα τριγλυκερίδια και να αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL.

Η πλούσια σε μαγνήσιο διατροφή, μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου. Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια κλινική κατάσταση που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.

Οι παθήσεις που μπορούν να περιλαμβάνονται στο μεταβολικό σύνδρομο είναι:

 • Ψηλή πίεση 
 • Ψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος (γλυκόζη νηστείας >110 mg/dl)
 • Ψηλά λιπίδια στο αίμα (τριγλυκερίδια)
 • Χαμηλή καλή χοληστερόλη HDL στο αίμα. Η HDL χοληστερόλη συμβάλλει κατά της αθηρωμάτωσης και βοηθά στο να παραμένουν οι αρτηρίες ανοικτές
 • Περίμετρος της κοιλιάς μεγαλύτερη από 102 εκατοστά στους άνδρες και 89 εκατοστά στις γυναίκες

Τα άτομα που παρουσιάζουν τουλάχιστον 3 από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, θεωρείται ότι έχουν μεταβολικό σύνδρομο με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, στεφανιαία νόσο της καρδίας, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα 

Το μαγνήσιο είναι σε θέση να μειώνει τον κίνδυνο για κάθε μια από τις συνιστώσες του μεταβολικού συνδρόμου.

Σε έρευνα διάρκειας 15 ετών, σε νέους ενήλικες ηλικίας 18 έως 30 ετών, γιατροί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέτασαν το ρόλο του μαγνησίου στο μεταβολικό σύνδρομο.

Το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι οι νέοι που είχαν την ψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου από τη διατροφή τους, είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο το οποίο όπως αναφέραμε αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη.

Δεν είναι η πρώτη εργασία που έδειξε ότι το μαγνήσιο βοηθά την υγεία μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο από το μεταβολικό σύνδρομο.

Στη διαχρονική έρευνα Women’s Health Study, βρέθηκε ότι οι γυναίκες με την ψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου από τη διατροφή τους, είχαν 27% χαμηλότερη συχνότητα του μεταβολικού συνδρόμου σε σύγκριση με τις γυναίκες με τη χαμηλότερη πρόσληψη μαγνησίου.

Σημάδια ότι πάσχετε από μεταβολικό σύνδρομο~Πως να το αντιστρέψετε 

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν:

 • Το ψάρι ιππόγλωσσος (halibut)
 • Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, ακαζού
 • Το σπανάκι
 • Οι μπανάνες
 • Οι σταφίδες
 • Τα όσπρια
 • Τα δημητριακά ολικής αλέσεως
 • Τα αβοκάντο.

Οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε μαγνήσιο είναι 400 mg για τους άνδρες και 310 mg για τις γυναίκες. Κατά την εγκυμοσύνη οι ανάγκες σε μαγνήσιο αυξάνονται.

Τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το μαγνήσιο είναι σημαντικό και για τους νέους. Συμβάλλει στη μακροβιότητα και έτσι πρέπει να αποτελεί μέρος της υγιούς διατροφής ως πρόληψη κατά των καρδιακών παθήσεων, των εγκεφαλικών επεισοδίων, της ψηλής πίεσης και του διαβήτη.

Πηγή: www.medlook.net  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τροφή-Φάρμακο”Εάν ψάχνετε για ένα πραγματικά πολύ καλό ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, μπορείτε να εμπιστευτείτε τα 

Φύκια A.F.A: Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο

που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!!

Σκεφτείτε μόνο πως φύονται σε ΑΜΟΛΥΝΤΟ περιβάλλον σε υψόμετρο 3.500 μ, σε μία καλδέρα ηφαιστείου. Αντιλαμβάνεστε πως το ηφαίστειο έχει μεταφέρει από τα έγκατα της γης ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΛΟΎΤΟ ΟΥΣΙΏΝ και αυτές είναι που ΤΡΈΦΟΥΝ τα φύκια κάνοντάς τα κυριολεκτικά την πληρέστερη τροφή παγκοσμίως!!!

Επίσης τα ΑΓΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ A.F.A τα οποία συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της εντερικής χλωρίδας, ενώ περιέχουν και: 

Όσοι ενδιαφέρεστε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   

Δείτε ακόμη: Μαγνήσιο: Οι 13 καλύτερες διατροφικές πηγές

7 σημάδια ότι τα επίπεδα μαγνησίου σας είναι επικίνδυνα χαμηλά 

Μαγνήσιο, πιο απαραίτητο απ’ όσο φαντάζεστε 

Τροφές με μαγνήσιο προλαμβάνουν οστεοπόρωση, υπέρταση & καρδιακά 

ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΣΤ: Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Τρόφιμα που τρώμε, «κλέβουν» μαγνήσιο!