Ποιος πληρώνει τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο του Κυριάκου;

Τελικά, ποιος πληρώνει τον επικοινωνιολόγο; Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί, και η απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον. Για να εξηγούμεθα, γιατί υπάρχει σημείον παρεξηγήσεως: Ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος του Μπιλ Κλίντον, του Τόνι Μπλερ και του Γκέρχαρντ Σρέντερ, Σταν Γκρίνμπεργκ, αποτελεί μέλος του κλειστού περιβάλλοντος του Ελληνα πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του πανάκριβου Σταν Γκρίνμπεργκ, αλλά μέχρι πρόσφατα κανείς δεν ασχολούνταν μαζί του.

Μέχρι την ημέρα που το όνομά του εμφανίστηκε στο κατάλογο των επιβατών του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Ως γνωστόν, συνόδευσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ύστερα από ερώτηση στο μπρίφινγκ για το ποσό που παίρνει ο Γκρίνμπεργκ, είχε απαντήσει: «Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά, είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά – δεν πληρώνεται». Ελα, όμως, που ο επικοινωνιολόγος δεν δίνει δωρεάν ούτε την… ανάσα του, πόσο μάλλον τις συμβουλές του (έστω κι αν είναι σαν αυτήν με τον καουμπόι του θεσσαλικού κάμπου), και έχει προκύψει μπλέξιμο μεγάλο -οικονομικής και νομικής φύσης- με τον τρόπο πληρωμής του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας, φαίνεται ότι το μπλέξιμο ξεκινά από τη σύμβαση με το βελγικό παρακλάδι αμερικανικής εταιρίας δημοσίων σχέσεων η οποία, με τη σειρά της, συνεργάζεται με τον Γκρίνμπεργκ. Οι υπογραφές έχουν πέσει, αλλά υφίσταται μέγα ζήτημα με τις διατάξεις περί ελέγχου νομιμότητας των δημόσιων συμβάσεων. Με ευθύνη, φυσικά, της ελληνικής πλευράς, που πρέπει να μεριμνά για το δημόσιο χρήμα, και όχι των αμερικανικών εταιριών, οι οποίες απλώς θέλουν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Άρα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο Σταν Γκρίνμπεργκ αμείβεται για τις υπηρεσίες του μέσω της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται. Και αυτό που απομένει να μας απαντήσει η κυβέρνηση είναι ποιος θα πληρώσει τον επικοινωνιολόγο ο οποίος συμβουλεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, μαζί με την ομάδα του, που αποτελείται από δημοσκόπους, αναλύει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και σχεδιάζει την πολιτική στρατηγική, πάντοτε με το βλέμμα στις κάλπες.

Πηγή: dimokratia.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page