Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

Στο κεφάλαιο, «πανδημία - παρελάσεις», αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού απέρριψε τον όρο lockdown, όσον αφορά τους περιορισμούς σε περιοχές με υψηλό αριθμό περιστατικών μόλυνσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν κάποιες απαγορεύσεις, οι οποίες είναι πολύ σημειακές ωστόσο δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα να πάμε σε οριζόντιους καθολικούς περιορισμούς». Ζήτησε, μάλιστα, «να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό», κάνοντας και τη διασύνδεση ότι οι περιοχές που εμφανίζουν μικρό ποσοστό εμβολιασμού.

Για το θέμα των παρελάσεων δήλωσε ότι «θα μελετήσουμε επίκαιρα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα», σε κάθε περίπτωση «υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού», θυμίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε πέρυσι στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η οποία «ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα χωρίς κατ' ανάγκην να έχει υψηλό συγχρωτισμό. Πάνω από όλα για μας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας», δήλωσε κατηγορηματικά στο Mega και έκλεισε το εν λόγω θέμα με τη διαπίστωση, «οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση περιστατικών μόλυνσης τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

 

 

Φωτογραφία αρχείου

 https://www.zougla.gr/greece/article/gerapetritis-ti-8a-gini-me-tis-parelasis