Παρασκευή, Οκτωβρίου 8

Έρχεται μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη ΝΔ - Ο Μπογδάνος φέρνει στο προσκήνιο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έρχεται μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη ΝΔ - Ο Μπογδάνος φέρνει στο προσκήνιο τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η σαμαρική πλευρά είναι ιδιαίτερα θυμωμένη…

Έρχεται μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Νέα Δημοκρατία μετά και το περιστατικό με τον Κωσταντίνο Μπογδάνο στο οποίο ενεπλάκησαν όλες οι «φατριές» της παράταξης. Αναμένεται, μάλιστα, να κορυφωθεί εάν η κυβέρνηση κάνει το λάθος και φέρει σύντομα τα μνημόνια συνεργασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Διότι, απ’ ότι φαίνεται από την συνάντηση Μητσοτάκη-Πενταρόφσκι, αυτό που προκύπτει είναι ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να φέρει το επόμενο διάστημα τα μνημόνια και να τα ψηφίσει, ως μία ένδειξη ότι τηρεί την συμφωνία και ότι προωθεί την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.



Αμφίβολο με αυτό το κλίμα, να φηφιστούν τα μνημόνια της Συμφωνίας Πρεσπών

Να θυμίσουμε ότι ανάμεσα σε όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν ότι όσο του επιτρέπεται δεν θα λέει τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, μη αποδεχόμενος την Συμφωνία των Πρεσπών, θέτοντας έτσι ένα μεγάλο εμπόδιο στη ΝΔ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.
Το θέμα των μνημονίων ψηφοφορίας έθεσε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνιζε ότι ο Μητσοτάκης διστάζει να φέρει τα εν λόγω μνημόνια στην Βουλή διότι φοβάται τους «Μπογδάνους» της ΝΔ.
Είναι αληθές. Αυτή τη στιγμή η πλευρά Σαμαρά έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μνημόνια όπως και πολλοί δορυφόροι του.
Σύμφωνα με τη στάση του K.Mπογδάνου πολύ δύσκολα θα ψηφίσει τα μνημόνια όντας ανεξάρτητος βουλευτής και φυσικά είναι αμφίβολο τι θα κάνει και η πλευρά του Κ.Κυρανάκη η οποία, μέχρι χθες, ζητούσε εξηγήσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου.

Θυμωμένη η σαμαρική πλευρά, «αδειάζει» τον Δένδια

Η σαμαρική πλευρά είναι ιδιαίτερα θυμωμένη τόσο με την ηγεσία Μητσοτάκη με σωρεία θεμάτων, αλλά εσχάτως διότι αφήνει ανεξέλεγκτο έναν «εχθρό» της πατριωτικής πτέρυγας τον Νίκο Δένδια.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί ότι δεν δέχεται να παριστάνει κάποιος άλλος τον πρόεδρο, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι η αρχηγική στάση Δένδια ενόχλησε και την σαμαρική πλευρά – με την οποία ο Δένδιας έχει χρόνια εχθρική σχέση- αλλά και εκείνον προσωπικά διότι μην ξεχνάμε ο Άδωνις μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη είναι οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και έχουν έναν λόγο παραπάνω σε τέτοιες υποθέσεις.
Κάθε αυτόνομη περπατησιά του Υπουργού Εξωτερικών σημαίνει και μείωση της επιρροής της σαμαρικής πλευράς. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Ν. Δένδιας έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε δεξιές ατζέντες και φρασεολογίες.

Επιβεβαίωση του ΒΝ για τη συνεννόηση Μητσοτάκη-Δένδια

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο και επιβεβαιώνει και το ΒΝ ότι Μητσοτάκης- Δένδιας ήταν πλήρως συντονισμένοι για να «αδειάσουν» τον Κ. Μπογδάνο καθώς και να του δείξουν την κόκκινη κάρτα εξόδου από την Κ.Ο της ΝΔ.
Το δήλωσε δημοσίως ο Υπουργός Εξωτερικών όταν ερωτήθηκε.
Δηλαδή, δεν έκανε τίποτα μόνος του.
Όμως, η διαγραφή του από την Κ.Ο δεν σημαίνει διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία και αυτό αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό εάν δείξει συμπεριφορά μεταμέλειας.
Πάντως, σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό τα μνημόνια συνεργασίας ήταν να έρθουν στην Βουλή τον Οκτώβριο και όπως εξελίσσεται η εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ δεν θεωρείται, πλέον, πολύ πιθανό.

Ενοχλημένη η Κ.Ο από τη διαγραφή και από τον αποκλεισμό τους

Να τονίσουμε εδώ, επίσης, ότι ο ανασχηματισμός και ο αποκλεισμός πολλών στελεχών από την κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία πρόσθετη γκρίνια στην Κ.Ο του κόμματος, ιδιαίτερα προς τα στελέχη της κυβέρνησης που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπουργοί Γεραπετρίτης-Σκέρτσος από το πρωί στα ΜΜΕ στέλνουν δημοσίως το μήνυμα της διαγραφής Μπογδάνου και σε άλλους επίδοξους αμφισβητίες. «Κανείς δεν είναι πάνω από την κυβέρνηση και το κόμμα», είναι το μήνυμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/591933/erxetai-megalo-ksekatharisma-logariasmon-sti-nd-o-bogdanos-fernei-sto-proskinio-ti-symfonia-ton-prespon

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .