Δευτέρα, Οκτωβρίου 18

Πώς είναι σήμερα ο… Χλαπάτσας από «Της Ελλάδας τα παιδιά» – Γιατί κόπηκε από την τηλεόραση

xlapatsas_simera

Αγνώριστος ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος απουσιάζει από το γυαλί για παραπάνω από 20 χρόνια. Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό…
Μένει στο κέντρο και μετρά 24 ολόκληρα χρόνια απουσίας από την τηλεόραση. «Από το ’97 έχω να εμφανιστώ σε κάποια σειρά και η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει να επιστρέψω για πολλούς λόγους. Οι εποχές είναι δύσκολες και εμείς ηθοποιοί είμαστε, οπότε είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά μας και η τηλεόραση. Το τηλέφωνο όμως δεν χτυπάει…»

Τα μαλλιά του πλέον είναι άσπρα, τα γένια μακριά. Διατηρεί όμως το ίδιο χαμόγελο αθωότητας με τότε, την εποχή που υποδυόταν τον εμβληματικό Χλαπάτσα (ή Τρύφωνα Σπιουνέα), που έτρεχε να «καρφώσει» στον Κάκαλο (Γιάννης Μπέζος). Ηταν ο συγκεκριμένος ρόλος που του χάρισε στιγμές δημοσιότητας και του άνοιξε την πόρτα για τις επόμενες δουλειές σε θέατρο και τηλεόραση.

Ονειροπόλος

Σήμερα θέλει να επιστρέψει στο μέσο, όχι όμως και σε όλο αυτό που ονομάζουμε star system. Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν επιζητεί τα φώτα, ζει με τα λιγοστά χρήματα που έβγαλε τα προηγούμενα χρόνια από το θέατρο και δηλώνει «ονειροπόλος περασμένης νεότητος». «Για μένα η αποχή από τη δημοσιότητα και το lifestyle είναι στάση ζωής και δεν πρόκειται να την αλλάξω» μας απαντά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

screenshot-2021-10-16-at-00-33-34-dhmhtrhs-fragkiogloy-panathhna-kos-apo-gennhsimioy-moy-fanela-by-gazzetta

Συνεχίζει όμως να αγαπά πολύ το θέατρο και ό,τι έχει σχέση με αυτό που ονομάζουμε τέχνη. Γι’ αυτό και θα τον συναντήσεις συχνά σε πρεμιέρες συναδέλφων του αλλά και σε συναυλίες με μια μπίρα στο χέρι (τελευταία εμφάνιση στο live του Robbie Williams στη Μαλακάσα). Στον ελεύθερο χρόνο του ο ιστορικός Χλαπάτσας των εφηβικών μας πια χρόνων διαβάζει βιβλία, πάει γήπεδο (φανατικός Παναθηναϊκός, βλέπετε) και ασχολείται πολύ με τα social media. Σίγουρα δεν είναι «η ψυχή της παρέας» και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος!

Μπορεί να απέχει πολλά χρόνια από την τηλεόραση, ωστόσο δεν εγκατέλειψε το παιδικό όνειρό του να γίνει ηθοποιός. Το χρωστάει άλλωστε στη μητέρα του, που πίστευε πως δεν θα τα καταφέρει. Μετά την τηλεόραση ακολούθησαν ρόλοι στο θέατρο, παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο ίδιος με τη θεατρική ομάδα Οι Χρυσοθήρες που επανίδρυσε το 2000 (έκαναν γύρω στις δέκα παραγωγές), μεταφράσεις έργων, ενεργή ενασχόληση με το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) και μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού που δίδασκε στα θεατρικά εργαστήρια των Δήμων Κερατσινίου και Λυκόβρυσης.

Γιατί δεν τον θέλουν στην τηλεόραση

“Σαν χαρακτήρας ανθρώπου δεν έχω καμία σχέση με αυτό τον ρόλο, πρέπει να με φέρει δηλαδή κάποιος εντελώς εκτός εαυτού με τις συμπεριφορές του για να πάρω τηλέφωνο και να τον καταγγείλω” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός συμπληρώνοντας, “ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν κάνω κάτι τέτοιο”.

Όσον αφορά τον προβληματισμό που προκλήθηκε στην επαγγελματική του πορεία εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του συγκεκριμένου ρόλου, ο Δημήτρης Φραγκόγλου παραδέχθηκε πως “τα πρώτα χρόνια αυτό ήταν ένα θέμα γιατί όλες οι προτάσεις, ακόμα και θεατρικές, ήταν για κάτι σχεδόν παραπλήσιο”.

“Στην τηλεόραση έχω να παίξω σχεδόν μια 20ετία, επειδή ίσως δεν έτυχε ή κάποιοι δεν μπορούσαν να με δουν σαν κάτι άλλο πέρα από τον Χλαπάτσα” σημείωσε, επίσης, ο γνωστός ηθοποιός.

Σχετικά με τις επαναλήψεις της σειράς “Της Ελλάδος τα παιδιά” που προβάλλονται μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ομολόγησε πως δεν τις παρακολουθεί. “Τις βλέπω μόνο αν τύχει. Τι νόημα έχει; Έχει τελειώσει…”.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a0%cf%8e%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%a7%ce%bb%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%a4%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .