Κυριακή, Οκτωβρίου 10

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ!! Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ – ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

Apokalipsi

Έρχεται ενεργειακό doom; Αυτή είναι η άποψη πολλών αλυτών οι οποίοι εστιάζουν το γεγονός ότι η χωρίς έλεγχο στροφή στην υποτιθέμενη «πράσινη» ενέργεια, η μείωση των επενδύσεων στις συμβατικές μορφές ενέργειας (πετρέλαιο, λινφίτης) και η μείωση των αποθεμάτων οδηγούν σταθερά στην παγκόσμια κοινότητα σε ένα ενεργειακό χάος.

Ο Λίβανος, για παράδειγμα, έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και κάποιες ημέρες. Οι δύο μεγαλύτεροι σταθμοί παραγωγής ενέργειας στο Deir Ammar και το Zahrani έχουν «σβήσει» καθώς δεν υπάρχουν αποθέματα καυσίμων.

Από σήμερα το απόγευμα όλο το ηλεκτρικό δίκτυο του Λιβάνου έχει βγει εκτός και δεν πρόκειται να επανέλθει αφού πρώτα περάσουν αρκετές ημέρες.

Η Ινδία, με τη σειρά της βρίσκεται προ μιας άνευ προηγουμένου ενεργειακής κρίσης. Περισσότερα από τα μισά από τα συνολικά 135 εργοστάσια παραγωγής ρεύματος που λειτουργούν με λιγνίτη έχουν μείνει με «ατμούς» καθώς τα αποθέματα βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Η χώρα βασίζει το 70% της ενεργειακής της επάρκειας στις συμβατικές μεθόδους παραγωγής.

Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν και αυτές σημαντικό πρόβλημα, αφού τα υδροηλεκτρικά τους εργοστάσια μένουν εκτός γραμμής δικτύου αφού τα υδάτινα αποθέματα μειώνονται.

Η Κίνα βρίσκεται και αυτή με τη σειρά της σε μια περίοδο ενεργειακής ανομβρίας καθώς τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας για πρώτη φορά εδώ και 18 μήνες μείωσαν την παραγωγή τους εξαιτίας των προβλημάτων τροφοδοσίας τους με καύσιμο, οδηγώντας την κυβέρνηση να επιβάλλει σταδιακές διακοπές του ρεύματος.

Γιατί όμως όλα αυτά; Αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το φαινόμενο του «πράσινου πληθωρισμού» (‘greenflation’) το οποίο έχει οδηγήσει τις τιμές του φ.α. στα ύψη.

Αυτό προκλήθηκε από την αλόγιστη πολιτική της «πράσινης» ενέργειας που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις εγκαταλείποντας τους παραδοσιακούς τρόπους.

Οι ρυθμιστικές αρχές τα τελευταία χρόνια εργάζονται όλο και περισσότερο για την αλόγιστη ενθάρρυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να επιτύχουν τους παγκόσμιους στόχους εκπομπών ρύπων.

Η Κίνα πέρυσι δεσμεύτηκε για μείωση κατά 65% των εκπομπών της σε CO2 έως το 2030 και έχει σταματήσει   σε μεγάλο βαθμό την εξόρυξη άνθρακα, για αυτό  και τα προβλήματα. Η Βρετανία βασίζεται ήδη στην αιολική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το ένα τέταρτο των αναγκών της  σε ηλεκτρική ενέργεια. Πιστεύεται ότι αυτή η επιθετική πολιτική προς την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να έχει οδηγήσει τους επενδυτές να υποεπενδύσουν σε παραδοσιακές πηγές ενέργειας, οδηγώντας με τη σειρά τους σε ανεπαρκείς προμήθειες για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Rystad Energy, οι νέες επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου συρρικνώθηκαν περισσότερο από το μισό μεταξύ του 2015 και του 2021.

Και στην Ελλάδα τι γίνεται στην Ελλάδα; Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι η άκρατη στροφή στην αιολική ενέργεια με ανεμογεννήτριες εισαγωγής και το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων θα φέρει σύντομα ενεργειακή έλλειψη και ομηρεία από άλλες χώρες.

Προφανώς η ενεργειακή κρίση είναι γνωστή του κυβερνώντες   αλλά η άνευ προηγουμένου φανατική προσήλωση τους στην απολιγνιτοποίηση της χώρας και στην τοποθέτηση αναξιόπιστων ανεμογεννητριών όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος συνιστά μονόδρομο. Όπως μονόδρομος είναι και η κρίση της ενεργείας στην Ελλάδα που έχει αρχίσει ήδη να κάνει την εμφάνισή της.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%a1%ce%a7%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%99-%ce%95%ce%9d%ce%95%ce%a1%ce%93%ce%95%ce%99%ce%91%ce%9a%ce%9f%ce%a3-%ce%91%ce%a1%ce%9c%ce%91%ce%93%ce%95%ce%94%ce%94%ce%a9%ce%9d%ce%91%ce%a3-%ce%97/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .