Κυριακή, Οκτωβρίου 3

Μήπως ο τρόπος που πίνετε τον καφέ σάς παχαίνει;

Παχαίνει ο καφές; Η απάντηση έχει να κάνει με το πώς τον πίνετε. Βάζετε ζάχαρη; Γάλα; Πίνετε ροφήματα καφέ που έχουν πάνω σαντιγί; Εν ολίγοις όσο πιο… φορτωμένος είναι ο καφές σας τόσο πιθανότερο είναι να ανεβάζει τις θερμίδες που περιέχει.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνήθειες καφέ που σας παχαίνουν…

Επιλέγετε παχυντικά ροφήματα


Τα ροφήματα καφέ τύπου frappuccino, caramel latte, μόκα κλπ περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν δε έχουν από πάνω και σαντιγί, τότε είναι πολύ καλύτερο να καταναλώσετε ένα γλυκό παρά να πιείτε καφέ! Αν δεν σας αρέσει η πικράδα του καφέ και θέλετε να τη μειώσετε με προσθήκη ζάχαρης, τότε το καλύτερο είναι να καταφύγετε σε λύσεις όπως η στέβια, η ζαχαρίνη, η μαύρη ζάχαρη ή η ζάχαρη καρύδας.

Οι γαρνιτούρες 
Η σαντιγί, τα σιρόπια με γεύσεις (πχ καραμέλα, σοκολάτα) ή οι γαρνιτούρες, όπως πχ. τρούφα ή σοκολάτα, αν και κάνουν το ρόφημα πιο γευστικό, αρωματικό και γλυκό, μπορεί να το μετατρέψουν σε «βόμβα» θερμίδων.

Προσοχή στο γάλα που προσθέτετε
Αν βάζετε γάλα στον καφέ σας, είναι καλό να επιλέγετε κάποιο που δεν θα σας προσθέσει πολλές παραπάνω θερμίδες στο ρόφημά σας, ειδικά αν πίνετε πολλούς καφέδες μέσα στη μέρα. Καλό είναι να επιλέγετε ένα προϊόν με λίγα λιπαρά.

Αντικαθιστάτε τα γεύματά σας με καφέ
Αν σας συμβαίνει συχνά να είστε πολύ απασχολημένοι στη δουλειά σας και να μην προλαβαίνετε να φάτε, τότε μη σκεφτείτε ότι είναι πιο εύκολο και γρήγορο να πιείτε καφέ! Ο καφές δεν πρέπει επουδενί να αντικαθιστά τα γεύματά σας, καθώς επηρεάζει τόσο τη λειτουργία του εντέρου σας όσο και την ποιότητα του ύπνου σας, γεγονός που μακροπρόθεσμα έχει αρνητικές συνέπειες στο βάρος σας.

Πίνετε καφέ με ζάχαρη με άδειο στομάχι
Πολύς κόσμος έχει τη συνήθεια να πίνει καφέ μόλις ξυπνήσει, χωρίς να έχει καταναλώσει το πρωινό του. Κάποιοι μάλιστα συνηθίζουν να φεύγουν από το σπίτι έχοντας πιει μόνο τον καφέ τους. Μεγάλο λάθος. Ο καφές είναι από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε με άδειο στομάχι. Αλλά πέρα από αυτό, αν βάζετε ζάχαρη στο ρόφημά σας, τότε η κατανάλώσή της πρωί πρωί μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές σας συνήθειές μέσα στην ημέρα και να σας οδηγήσει σε επεισόδια υπερφαγίας.

Καταναλώνετε καφέ πριν τον ύπνο
Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ πριν τον ύπνο και θεωρούν ότι δεν τους πειράζει. Ωστόσο, η καφεΐνη επηρεάζει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου, ενώ αυξάνει τις ορμόνες της πείνας και μειώνει τις ορμόνες του κορεσμού, οδηγώντας σας να τρώτε περισσότερο.


 Protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .