Τετάρτη, Οκτωβρίου 20

Επιτυγχάνουμε, αποτυγχάνοντας

Θα μας βασανίσουν και πάλι την ακοή μας για δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης και κυρίως του κ. Μητσοτάκη με υποθέσεις και ερμηνείες έξω και πέρα από κάθε λογική εκτίμηση.
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Απόστολου Αποστόλου

(Ανανεωμένο) Τις τελευταίες μέρες στα χρυσοπληρωμένα κανάλια, οι χρυσοσάλιγκες της ψευδο-ενημέρωσης και οι πολιτικοί αναλυτές με γλώσσα βατράχων άφρισαν. Μεγαλειώδης επιτυχία η συμφωνία της κυβέρνησης με Γαλλία και Η.Π.Α.

Οι αμοιβαίες αμυντικές συμφωνίες μεταξύ Γαλλίας και Η.Π.Α αποτελούν μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη διατυμπανίζουν τα οστρακόδερμα της μαζικής ενημέρωσης.

«Θωρακίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα και ο γεωπολιτικός μας ρόλος, εκπέμπουμε μήνυμα σταθερότητας. Είναι συμφωνίες που κατοχυρώνουν τα ελληνικά συμφέροντα», φωνασκούσαν τα γιουσουρούμ της οξειδωμένης γνώμης.

Αλλά πριν καλά, καλά, στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας με την Γαλλία, έρχεται μια πρώτη ανατροπή. Το γαλλικό υπουργείο κάνει αναφορά στο άρθρο 2 της συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος λέγοντας ότι προβλέπεται αμοιβαία συνδρομή, ακόμη και με ένοπλα μέσα, σε περίπτωση επίθεσης κατά της επικράτειας Ελλάδας ή Γαλλίας και όχι της ΑΟΖ. Η ΑΟΖ δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (γνωστή ως Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι), της οποίας Γαλλία και Ελλάδα αποτελούν μέρη.

Μαύρα σύννεφα άρχισαν να φαίνονται και να γνέφουν μαντήλι αποχαιρετισμού στις επιτυχίες που κατέγραφαν οι ειδησεογραφικοί βορβορυγμοί.

Για την άλλη συμφωνία μεταξύ Η.Π.Α και Ελλάδας ήδη τα γνωρίζουμε οι Η.Π.Α μόνο ρόλο διαιτητή μπορούν να παίξουν σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α δε μπόρεσε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης έτσι όπως υπάρχει στο άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Δεν κατάφερε η Ελλάδα να αποκτήσει προστασία από τις Η.Π.Α σε ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία.

Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός της επιτυχίας.

Βέβαια οι μισθωμένοι κομπάρσοι της κυβερνητικής επιτυχίας κάτι άλλο θα βρουν να ψελλίσουν επί των συμφωνιών και θα θελήσουν να το ντύσουν με τη χρυσόσκονη της επιτυχίας.

Θα μας βασανίσουν και πάλι την ακοή μας για δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης και κυρίως του κ. Μητσοτάκη με υποθέσεις και ερμηνείες έξω και πέρα από κάθε λογική εκτίμηση.

Η αλήθεια δε θα περάσει μπροστά από τους νεοέλληνες θα κρυφτεί και πάλι. Ότι θα οδηγηθούμε στη Χάγη με απαίτηση από την Τουρκία να δείξουμε την ίδια μειωμένη επήρεια που δείξαμε με την Ιταλία και την Αίγυπτο και οι σύμμαχοί μας θα νίπτουν τας χείρας τους, θα το δούμε στο τέλος της κακοφτιαγμένης παράστασης που στήνεται τώρα στα μάτια μας.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει γράψει ότι «η αλληλεγγύη την οποία ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, δεν μπορεί επ' ουδενί να σημαίνει ότι οι εταίροι θα πρέπει να συστρατευθούν με ελληνικούς στόχους, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο...Η επιθετικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο είναι επικίνδυνη, ωστόσο η Αθήνα συμβάλλει σε αυτή».

Όταν όμως η αποτυχία ντύνεται με τη φορεσιά της επιτυχίας από τους κατ’ επάγγελμα δημοσιοκάφρους και τους καθ’ έξιν ψευδολόγους της ενημερωτικής χαβούζας για να δημιουργήσουν κλίμα και να θολώσουν τα κριτήρια της αλήθειας, τότε ο πολίτης θα πρέπει να βάλει σε λειτουργία το μηχανισμό άμυνας του και να μην παρακολουθεί τα αποκριάτικα ενημερωτικά δελτία που μπερδεύουν σκοπίμως ως άλλο κουκλοθέατρο τους πρωταγωνιστές με τους κομπάρσους.

Εξάλλου η άρνησή του να γίνει παρακολούθημα της στρατευμένης ενημέρωσης είναι μια από τις πολλές μορφές αντίστασης που έχει.

Και να μη ξεχνάμε ότι η πίστη στην πραγματική ενημέρωση γεννιέται από την απιστία στην καναλιζαρισμένη ενημέρωση.

Πως μπορείς να παίρνεις στα σοβαρά τις υπερεκτιμημένες μπούρδες των πολιτικών αναλυτών όταν ξέρεις, ότι μετά τις λογοδιάρροιες τους και τα σβησμένα επιχειρήματά τους, που σκοπό έχουν να ντοπάρουν τη λιπόθυμη υπερηφάνεια του νεοέλληνα, θα περάσουν από τα κυβερνητικά ταμεία για να πάρουν το μισθό τους και να ζεστάνουν τα πορτοφόλια τους.

Τελικά σ’ αυτή τη χώρα επιτυγχάνουμε αποτυγχάνοντας όπως θα έλεγε και ο φιλόσοφος Κώστας Αξελός.

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

 https://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/epitugxanoume-apotugxanontas/10.153981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .