Πέμπτη, Οκτωβρίου 14

Λίστα Πέτσα: «Φωτιά» στην πολιτική σκηνή βάζει η εξεταστική για τα «δωράκια» της κυβέρνησης στα ΜΜΕ -Έρχονται εξελίξεις;

 Το γάντι έχει σηκώσει η ελληνική αντιπολίτευση, μετά και την παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς λόγω σκανδάλου διαφθοράς για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, και φέρνει στην Βουλή τη λίστα Πέτσα, αλλά και τις δημοσκοπήσεις «ανέκδοτο» που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό.

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα 42 εκατ. ευρώ που διανεμήθηκαν σε ΜΜΕ μέσω απευθείας αναθέσεων και αδιαφανών διαδικασιών όπως καταγγέλλουν.


Πρόκειται για τα 22 εκατ. από τις περίφημες λίστες Πέτσα 1 και 2 όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, για τα 18,5 εκατ. ευρώ από την εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας και το 1.000.000 € για διεθνή προβολή μέσω του Enterprise Greece.


«Καταθέσαμε πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης με σπατάλη δημοσίου χρήματος. Από Λίστα Πέτσα ως εταιρείες δημοσκοπήσεων που ιδιοκτήτες χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο. Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία. Όμως θα το αντέξει;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


«Όταν η γνήσια δημοκρατική αντίληψη, μαζί με τα αποτελέσματα των πολιτικών μας, αναμετρηθούν στις κάλπες με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του για την πολιτική και την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά αν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε είναι “στημένες” ή απηχούν την πραγματικότητα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


Προς διερεύνηση της εξεταστικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll για την οποία καταγγέλλει έμμεση κρατική χρηματοδότηση μέσω συνδεδεμένης εταιρείας με απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.


«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό μέσο που μας παρέχει η έννομη τάξη, ο κανονισμός της Βουλής για να καταδείξουμε ότι αυτή η τακτική της κυβέρνησης έχει κοντά ποδάρια» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.


«Τα τελευταία χρόνια για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε και ψηφίζει όλες τις εξεταστικές επιτροπές. Έτσι προτιθέμεθα να κάνουμε και τώρα για λόγους αρχής» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.


«Το ΚΚΕ ψηφίζει την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά “με τη διερεύνηση ζητημάτων χειραγώγησης της κοινής γνώμης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος”, ζητώντας παράλληλα να γίνει διεύρυνση του περιεχομένου, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, με αφορμή διαφημιστικές καμπάνιες» ανέφερε το ΚΚΕ.


«Εδώ και 18 μήνες, από την πρώτη σκανδαλώδη “λίστα” χρηματοδότησης ΜΜΕ με πρόσχημα την πανδημία, η Ελληνική Λύση είχε απαιτήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν αυτές οι δαπάνες (…) Όλα λοιπόν στο φως» πρόσθεσε η Ελληνική Λύση.


Για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής απαιτούνται 120 θετικές ψήφοι σε ειδική συνεδρίαση και ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής.

https://www.ksipnistere.com/2021/10/blog-post_884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .