Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Strange Attractor

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πολιτικά, και όχι μόνο, εβδομάδα κλείνει, και δεν θα μπορούσα παρά να τη σχολιάσω με τη δική μου συνήθως έκκεντρη οπτική.

Να ξεκινήσω με τον Μπογδάνο, η διαγραφή του οποίου σήκωσε μπόλικο κουρνιαχτό, με άλλους να εγκρίνουν και να επαυξάνουν όσον αφορά την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, και άλλους να μιλάνε για στημένες καταστάσεις.

Με κάποιους να δίνουν εύσημα στον «δημοκράτη» Δένδια, και με άλλους να βλέπουν υπονόμευση του Κυριάκου εκ μέρους του «καραφλού» δελφίνου υπουργού, που εδώ και καιρό έχει βάλει στο μάτι την αρχηγική καρέκλα.

Και με κάποιους κακότροπους, που όμως έχουν πιο οξεία μνήμη, να θυμούνται το συστηματικό και αχρείο «κλάδεμα» του Σαμαρά από τον ίδιο (αγνώμονα) πολιτικάντη, όταν χάθηκαν για τη Ν.Δ οι εκλογές του 2015.

Μέχρι και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης βγήκε στα κανάλια, και τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει καμιά ανοχή σε ακροδεξιές εμφυλιοπολεμικές απόψεις… μπλα μπλα… ενώ τόνισε με έπαρση πως η Χ.Α. συνελήφθη επί Νέας Δημοκρατίας.

Δεν μας διευκρίνισε όμως ποιας Ν.Δ; Μήπως μια άλλης εντελώς διαφορετικής, τον αρχηγό της οποίας κατέκρινε τότε μέσω αναρτήσεών του στα σόσιαλ μύδια;

Ανθρωπάκια…

Όπως και να έχει η υπόθεση Μπογδάνου ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διαγραφής.

Τα ‘θελε ο κ#λος του.

Όμως, ό,τι και να λέγεται από χειροκροτητές και μη, κατά τη δική μου ποταπή άποψη η διαγραφή του φαφλατά βουλευτή δεν επήλθε λόγω της αναφοράς κάποιων σχολίων του Γρίβα περί κομμουνιστών που ειπώθηκαν πριν από 60 και βάλε χρόνια, αλλά επειδή ο εν λόγω βουλευτής στην ίδια ομιλία είπε πως κανείς δεν μπορεί να τον αναγκάσει να αποκαλεί τα Σκόπια Σκόπια, και όχι Βόρεια Μακεδονία.

Αυτό είναι που έτσουξε τον Κυριάκο, και γι’ αυτό έσπευσε να τον διαγράψει.

Αλίμονο δηλαδή… βουλευτής της κυβέρνησης, η οποία στηρίζει με νύχια και με δόντια τη γείτονα χώρα, να θυμάται τις προεκλογικές σαχλαμάρες που λέγανε κάποιοι μπας και τσιμπήσουν ψηφαλάκια.

Λέγαμε και καμιά εξυπνάδα τότε με τις Πρέσπες για να περνάει η ώρα, και να ξεγελάμε τα γίδια… ποιος είναι αυτός ο Μπογδάνος που το έδεσε κόμπο, και μας θυμίζει τις κωλοτούμπες μας, και μάλιστα από βήματος της βουλής;

Έτσι έχει λοιπόν το θέμα με τη διαγραφή, κι αυτά περί Παφίλη είναι απλά προφάσεις εν αμαρτίαις.

Κάποιοι άλλοι πάλι θυμήθηκαν την προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου, που ο λόγος του είναι συμβόλαιο… χικ, να μη δεχτεί ποτέ Σκοπιανό πρωθυπουργό στο Μαξίμου!

Όχι μόνο το έκανε, αλλά προχθές υποδέχτηκε επίσημα και τον Πρόεδρο της φίλης χώρας, με παράτες, αγήματα, τσολιάδες, και όλα τα συμπαρομαρτούντα ως είθισται.

Οι μόνοι που δεν το πήραν χαμπάρι ήταν τα γατόνια οι δημοσιογράφοι των μεγάλων (πετσωμένων) ΜΜΕ.

Σαν να μη συνέβη…

Μια στάση, που μου θύμισε το φιλοσοφικό ερώτημα: «Αν πέσει κεραυνός στη μέση του Αμαζονίου, αλλά δεν τον δει κανείς… έπεσε στα αλήθεια;».

Εγώ μάλιστα, που ως information junkie παρακολουθώ λόγω διαστροφής σχεδόν όλα τα δελτία ειδήσεων σε τιβί και ράδιο, το έμαθα από έναν κολλητό μου (συριζαίο πρώην πασόκο) που διατηρεί χαμπουργκεράδικο στο Μόμπιλ της Αλαμπάμα, και ο οποίος το διάβασε στην ιστοσελίδα της… ΑΥΓΗΣ, και μου ‘στειλε περιπαικτικό sms για να μου τρίψει στη μούρη όλα όσα του ‘σερνα επί Συμφωνίας Πρεσπών, τότε που σαν αγαθιάρης-πρωτάρης πίστευα τον πατριώτη Κυριάκο…

Ακούστε πράγματα δηλαδή.

Πάμε παρακάτω…

Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης στη βουλή κατακεραυνώνοντας την ελληνογαλλική συμφωνία, επικεντρώνοντας στα «φέρετρα» που θα μετράμε να έρχονται από την υποσαχάρια Αφρική.

Εκεί εστίασαν όλοι, με ελάχιστους να πιάνουν κάτι άλλο που είπε με οργισμένους τόνους εν τη ρύμη του λόγου.

Ότι δηλαδή ο Κυριάκος προχώρησε σε αγορές φρεγατών κλπ. που θα καλύψουν τα εξοπλιστικά κενά των επόμενων 40-50 χρόνων δεσμεύοντας έτσι τις επόμενες κυβερνήσεις.

Δεν ανέφερε πως θα χρεωθούν οι αμέσως επόμενες γενιές πληρώνοντας το τζάμι, αλλά πως θα δεσμευτούν οι επόμενες κυβερνήσεις, οι οποίες δεν θα έχουν περιθώρια να κάνουν κι εκείνες τέτοιες αγορές, άρα;

Άρα δεν θα υπάρχουν μίζες και για αυτές… έτσι το αντελήφθην εγώ ο ποταπός.

Ελλαδάρα και έτσι…

Μια χώρα, που όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς τη νεότερη ιστορία της, ξέρουν πως αν γίνει κανένα μπαμ, οι πρώτοι που θα την κάνουν για Γενεύη, ή για Μόντε Κάρλο θα είναι οι σούπερ ντούπερ πατριώτες κυβερνώντες μας (συν γυναιξί και τέκνοις) και θα μείνουμε πίσω οι υπόλοιποι με ή χωρίς ΡΑΦΑΛ να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα…

Τέλος να κλείσω με τον τεχνοκράτη πολιτικό (και εσαεί άεργο) κ. Χατζηδάκη, τον ειδικό hitman όταν πρόκειται να ξεπουληθεί κάποιο φιλέτο του δημοσίου.

Εκείνον που έκλεισε την Ολυμπιακή, επειδή μας κόστιζε πολλά, ενώ δεν χρειαζόμαστε, έλεγε, τον αναχρονιστικό θεσμό του «εθνικού αερομεταφορέα», και με τα χρήματα της πώλησης θα κτίζαμε… νοσοκομεία.

Το αποτέλεσμα; Σήμερα δεν έχουμε νέα νοσοκομεία, αλλά έχουμε ξανά μανά μονοπώλιο στον αέρα, με έναν νέο «εθνικό αερομεταφορέα» (απαραίτητο θεσμό κατά τον υπ. Μεταφορών), ιδιωτικό αυτή τη φορά, αλλά μόνο στα χαρτιά, αφού πληρώνεται με δικά μας χρήματα… των φορολογουμένων.

Ο κ. Χατζηδάκης λοιπόν, όπως έκανε με την ΟΑ, κι αργότερα με τη ΔΕΗ, ετοιμάζεται τώρα να παραδώσει και τις συντάξεις (π.χ. επικουρικές) σε ιδιωτικά κοράκια. Funds τα λένε στα σουηδικά.

Έχει την τεχνογνωσία αφού… παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση, και αυτή την εβδομάδα.

Νόμιζα ο καημένος πως αν φύγει ο Σύριζας θα βαριόμαστε από την πολλή κανονικότητα.

Εσύ είσαι που το λες;

Η κατάντια συνεχίζεται απρόσκοπτα…

Και σαν κερασάκι στη τούρτα, επανήλθε στο προσκήνιο με βαρυσήμαντη συνέντευξη και ο έτερος (πρώην) σωτήρας μας, ο θρυλικός Μπάνος ο συγκαμένος…

Τι άλλο μας περιμένει δηλαδή;

ΥΓ- Ο Αλβανός σεσημασμένος κακοποιός, που προχθές έκλεψε ΙΧ από μητέρα, και προσπάθησε να πατήσει αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, είχε, λένε, συλληφθεί και δικαστεί πάνω από 70 φορές, και τελευταία ήταν αποφυλακισμένος υπό όρους…

Παράλληλα, η 87χρονη γιαγιά που πυροβόλησε με αεροβόλο έναν ληστή που μπήκε επανειλημμένα μέσα στο σπίτι της, συνελήφθη και οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στον εισαγγελέα!

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε.

Την αγάπη μου…