Ανοιχτό ενδεχόμενο για διόδια στο κέντρο της Αθήνας!

Θα πληρώνουμε για να μπούμε στο κέντρο;

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το γεγονός ότι θα πέσει γερό «μαχαίρι» στις άδειες για ελεύθερη μετακίνηση εντός του νέου, «Καθαρού» Δακτυλίου επιβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, τονίζοντας πως αυτές θα μειωθούν κατά 50%, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως είναι προς συζήτηση και το ενδεχόμενο να θεσπιστούν διόδια για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σε σημερινές δηλώσεις του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αφού υπενθύμισε πως ο (νέος) Δακτύλιος θα τεθεί κανονικά σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου, προανήγγειλε τη σταδιακή διεύρυνση των ορίων του μικρού Δακτυλίου. «Κάτι που θα κάνουμε άμεσα είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού Δακτυλίου. Να σας θυμίσω ότι παλιά υπήρχε ένας μικρός Δακτύλιος και ένας μεγάλος Δακτύλιος. Ο μεγάλος Δακτύλιος ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί στην ουσία (…) Θα αυξήσουμε τα όρια στον μικρό Δακτύλιο, θα κάνουμε μελέτες, ώστε να μη γίνεται απότομα και δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λέγοντας ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ένα στάδιο προσαρμογής και ότι ήδη γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά για αύξηση των λεωφορείων.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. «Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην Ε.Ε., “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Είναι μια πολιτική που υπάρχει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Η Ε.Ε. έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται», υπογράμμισε.

Κατόπιν επισήμανε ότι «τα έργα της γραμμής 4 του Μετρό, ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα, για όσο εξελίσσονται θα επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αθήνας».

  • Ακούστε τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών:

 

 

 

Πηγή: newsbreak.gr

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/anoixto-endexomeno-gia-diodia-sto-kentro-tis-athinas/4.154017