Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Strange Attractor

(Ανανεωμένο) Εκεί που όλα έδειχναν μαύρα κι άραχλα για την κυβέρνηση, με αυξήσεις τιμών, με αυξήσεις πετρελαίου και ρεύματος, με την ανεργία να φουντώνει, με φωτιές, με σεισμούς, με την πανδημία να σαρώνει, με τον Σαμαρά να απασφαλίζει, και άλλα τέτοια πολλά… τσουπ…

ο Κυριάκος ως άλλος χαρτοκλέφτης, βγάζει άσσο από το μανίκι του, πλασάροντας τον εαυτό του ως σούπερ πατριώτη.

Πως; Χάρη στην ανέλπιστη γεωπολιτική κόντρα που προέκυψε μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας, με αποτέλεσμα να ευοδωθεί τελικά το «όνειρο» της προμήθειας γαλλικών φρεγατών, και το κυριότερο εκείνο μιας αμυντικής συμμαχίας μεταξύ των δυο χωρών.

Με τους λιβανιστές να αρχίζουν ξαφνικά να υποβαθμίζουν τα αμερικανικά πλοία, που είναι παλιάς τεχνολογίας μπλα μπλα μπλα… και να στήνουν ξέφρενο πανηγύρι για την «εθνικοφροσύνη» του Κυριάκου, ξεχνώντας τεχνηέντως πως το όλο πακέτο «προστασίας» θα μας κοστίσει ουκ ολίγα δισεκατομμύρια.

Βέβαια, αν πιστέψουμε τους κλακαδόρους, ο Κυριάκος έπιασε κότσο τον Μακρόν, κι αυτός μας χαρίζει υπερσύγχρονα καράβια λόγω επειδής να’ ουμ είμαστε ωραίοι ως Έλληνες…

Και αν πιστέψουμε κάποιους ποταπούς συκοφάντες, ας είναι καλά οι μίζες, αλλιώς ούτε κανό, ούτε αρκεβούζια δεν θα αγόραζε η χώρα.

Εν πάση περιπτώσει για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως λεφτά υπάρχουν, και μάλλον δεν το ξέραμε.

Αλλιώς δεν εξηγείται η κρατική χρηματοδότηση της τηλεοπτικής σειράς «Οικογενειακές Ιστορίες» με ένα εκατομμύριο ευρώ…, κι ας λένε τα τρολ του Σύριζα ότι απλά είναι μια νέα μέθοδος εξαγοράς των καναλιών, μιας και η Λίστα Πέτσα στέρεψε (προς το παρόν).

Όπως δεν εξηγείται η γαλαντόμος χρηματοδότηση με εκατοντάδες εκατομμύρια μιας συγκεκριμένης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας (3 άλλες, επίσης ελληνικές, χρεοκόπησαν αβοήθητες), και των ιδιωτικών (λέμε τώρα) εταιριών που διαχειρίζονται τα 15 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας.

Και τα οποία αεροδρόμια ήδη κοστίζουν (λόγω επιχορηγήσεων) στο δημόσιο πολλαπλάσια χρήματα απ’ όσα όταν τα διαχειριζόταν το ίδιο. Περίεργες νεοελληνικές καπιταλιστικές καινοτομίες, που μάλλον διδάσκονται στα προγράμματα ΜΒΑ του Χάρβαρντ, αλλιώς δεν εξηγείται…

Χώρια το τιτανοτεράστιο ποσό των 30 ολόκληρων εκατομμυρίων που θα διατεθεί στους (χιλιάδες) σεισμόπληκτους της Κρήτης!

Α… επίσης να μη ξεχάσω, πως ο Κυριάκος υποσχέθηκε να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για 2 ολάκερα χρόνια όσοι Κρητικοί είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν! Μιλάμε για χουβαρντά, όχι αστεία.

Πάντως, ξέχωρα από τα πανηγύρια, να μη ξεχνάμε πως οι εν λόγω φρεγάτες (3 συν 1) θα παραδοθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων η πρώτη σε 4-5 χρόνια, και για τις άλλες βλέπουμε.

Όσο για τις (3 συν 1) κορβέτες, που και για αυτές στήθηκαν χοροί στα πετσωμένα κανάλια, αυτές ξεχάστηκαν αμέσως μετά τα πρώτα θυελλώδη χειροκροτήματα. Θα δούμε… λένε τώρα οι αρμόδιοι.

Και έχεις και τους χειροκροτητές που λέγαμε να μας θυμίζουν με στόμφο πως οι προηγούμενοι δεν αγόρασαν ούτε βάρκα, τόσο τσίπηδες, ή μάλλον τόσο νενέκοι ήσαντε.

Και βέβαια, έχουν ένα δίκιο αν θυμηθούμε τον σέξι Αλέξη, τον φάρο τότε του λαού, που μας έλεγε πως θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους στο Αιγαίο, ή αν θυμηθούμε τον Ζουράρη που έλεγε πως και 2-3 νησιά να χάσουμε δεν τρέχει τίποτα… πάνω απ’ όλα η αριστερή προοπτική του τόπου, ή κάπως έτσι.

Τι αμυντικές προμήθειες να έκαναν οι προηγούμενοι όμως;

Ξεχνάμε πως επί σαμαροβενιζέλων ήμασταν καταχρεωμένοι ως τα μπούνια, και υπήρχε καθημερινά ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας;

Που να βρεθούν χρήματα για εξοπλισμούς;

Και να θέλαμε, δεν θα άφηνε η τρόικα που είχε στήσει το επιτελείο της μέσα στο Μαξίμου.

Ή επί Αλέξη, τότε που μέχρι και τα παράβολα από τις πρεσβείες ανά τον πλανήτη μάζευαν, μπας και πληρωθούν στην ώρα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Τα ξεχάσαμε;

Ή τότε που η... πρώτη φορά αριστερά πήγε εν μέσω ταρατατζούμ στο Ιράν για να πάρει δανεικά με ευνοϊκούς όρους, κι αντί αυτού έφυγε νύχτα με γυαλιά και καπέλο από την Τεχεράνη;

Ξεχνάμε τον Δραχμαζάνη, που υποκλινόταν στους Ρώσους «επενδυτές», και που στο τέλος αντί για δανεικά πήρε κάτι άλλο;

Ή που ήθελε να κάνει ντου στο νομισματοκοπείο και να κλέψει τα ευρώ της ΕΕ; Λέτε να τα ήθελε για να αγοράσει κορβέτες;

Μέχρι και για τον Στουρνάρα είχαν καταστρώσει σχέδιο απαγωγής, μάλλον για να ζητήσουν λύτρα από τον… Ντράγκι και να αγοράσουν υποβρύχια… ποιος ξέρει;

Οπότε, για να είμεθα σοβαροί, τι μαχητικά, τι πλοία και τι πυραύλους να έπαιρναν οι προηγούμενοι;

Εκτός κι αν άκουγαν τη Ραχήλ και τύπωναν φρέσκο δικό μας χρήμα.

Όπως και να έχει μπράβο στη νυν κυβέρνηση που κατάφερε ό,τι κατάφερε, άσχετα με την υποσημείωση του πρωθυπουργού για «αμοιβαίες με την Τουρκία υποχωρήσεις».

Τι ήθελε άραγε να πει ο ποιητής;

Λέτε να αρχίσει επιτέλους να υλοποιείται το όραμα της «οικογένειας» για προσφυγή στη Χάγη;

Πιο ενδιαφέρουσα είναι όμως η αμοιβαία συμφωνία για αμυντική συνεργασία σε περίπτωση επίθεσης σε μια από τις δυο χώρες, άσχετα με το ενδεχόμενο να στέλνουμε στρατά σε καμιά γαλλική Πολυνησία.

Πάντως οι Γάλλοι όντως θα βοηθήσουν αν γίνει κανένα μπαμ με τους Τούρκους.

Και όχι, δεν θα ρίξουν «πυρηναία» στην Άγκυρα αν μας κουνηθεί ο Ερντογάν, όπως έλεγε χθες το πρωί ο Θανασάκης στο καφενείο (πρώην ποταμίσιος και νυν μητσοτακικός).

Αυτό που θα κάνουν, και είναι πολύτιμο, είναι να μας συνδράμουν με πλοία και αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Για πεζικό δεν ξέρω.

Εκτός κι αν τους δώσουμε καμιά βάση πουθενά, για να εγκατασταθεί κανένα σύνταγμα της Λεγεώνας των Ξένων… όλα είναι πιθανά.

Πάντως, με αυτά και με αυτά, ξεχάσαμε για λίγο την πανδημία, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, με το κράτος να κηρύττει πόλεμο στους ανορθόγραφους αρνητές και αντιεμβολιαστές, οι οποίοι όμως συνεχίζουν τον όμορφο αγώνα τους επιδίδοντας πρόστιμα δεξιά κι αριστερά, επιμένοντας με στόμφο πως όσοι εμβολιάστηκαν παρακολουθούνται από ειδικούς δορυφόρους.

Με πολλούς εξ αυτών να έχουν κάνει δηλώσεις «παύσης της σύμβασης» με το κράτος, οπότε δεν τους αγγίζουν οι όποιες διώξεις του Θεοδωρικάκου, αφού όπως λένε υπάγονται πλέον στο διεθνές δίκαιο και τα σπίτια τους είναι απρόσβλητα επειδή ανήκουν σε άλλη δικαιοδοσία.

Χώρια που δεν τους εντοπίζουν οι δορυφόροι καθότι ανεμβολίαστοι.

Ναι, και αυτοί ψηφίζουν, εξ ου και τα χάλια μας.

Καλή συνέχεια… και να φοράτε τις μάσκες σας, μη σας δει ο Άδωνις που γελάει με τα χάλια μας.

ΥΓ-Ο ληστής με το τατού, που συνελήφθη πάνοπλος για ληστεία τραπέζης, ήταν, λένε, καταδικασμένος σε 47(!!!!!) χρόνια κάθειρξης, αλλά είχε πάρει άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψε!

Μιλάμε για σκληρή τιμωρία.

Ευτυχώς τώρα που τα ισόβια από 16 έγιναν 18 χρόνια, οι σκληροί κακοποιοί δεν θα βγαίνουνε μετά από 5-6 χρονάκια, αλλά μετά από… 7.

Με μπόλικες άδειες ενδιάμεσα.

Κερδάμε και με Κυριάκο, σας το είπα;