Πέμπτη, Οκτωβρίου 28

Καμαρώνουμε με την πιο ακριβή μεγαβατώρα σε όλη την ΕΕ !!!

Ενεργειακή «ασφυξία» στην Ελλάδα...

Γράφει ο Παντελής Λαμψιώτης

Η ακρίβεια συνεχίζει να σαρώνει την Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να έχει την ακριβότερη τιμή μεγαβατώρας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με δεύτερη την Ιταλία!

Ακρίβεια: Τα νούμερα μιλούν για ακόμη μια φορά, για το πόσο στενάζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από την απαράδεκτα υψηλή τιμή του ρεύματος.

Συγκεκριμένα η χώρα μας βρίσκεται σήμερα να έχει την υψηλότερη μεσοσταθμική τιμή χονδρεμπορικής, στα 242,32 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μια τιμή που αποτελεί την ακριβότερη σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 233,28 ευρώ/MWh, και ακολουθούν Κροατία και Σλοβενία (233,11) και Βουλγαρία (232,39).

Δεν φτάνει που η τιμή της μεγαβατώρας έχει εκτοξευθεί στην Ελλάδα, δεν φτάνει που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.

Οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν ένα δυσβάσταχτο ποσό άσχετης φορολογίας (φόρος κατανάλωσης, ειδικά τέλη, χρεώσεις Δήμου, ΕΡΤ κλπ) στους λογαριασμούς ρεύματος, που κάνουν την αποπληρωμή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Η κυβέρνηση παραμένει θεατής στην ακρίβεια…

Και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μειώσει αυτούς τους – άσχετους με την κατανάλωση ρεύματος – φόρους, πάρα αρκείται ακόμα σε ημίμετρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφημίζει… το ρεύμα και το φυσικό αέριο, που υποτίθεται θα έρθει από την Αίγυπτο, άλλα δεν πράττει τίποτα ούτε για να μειώσει την τιμή της μεγαβατώρας, ούτε να μειώσει τη φορολογία στους λογαριασμούς.

Υποτίθεται πως …«πρασίνισε» την Ελλάδα με τις άχρηστες ΑΠΕ, έκλεισε τα εργοστάσια λιγνίτη (ενώ στην ενεργειακή κρίση όλη η Ευρώπη αρχίζει να στρέφεται εκεί) και παρουσιάζει σαν επίτευγμα, το ότι η χώρα θα εξαρτάται ενεργειακά από τη Βόρεια Αφρική.

Και σα να μην έφτανε αυτό, αυτή τη κρίσιμη χρονικά περίοδο για τη χώρα, θεώρησε ως σοφό να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ στους ιδιώτες.

Μετατρέπει το κράτος σε κομπάρσο που θα παραμένει απλός θεατής στην εκτίναξη των τιμών του ρεύματος.

Ο λαός γίνεται έρμαιο στους κερδοσκόπους της παγκόσμιας αγοράς ρεύματος και η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη να τον προστατέψει από την καταιγίδα ακρίβειας που ξέσπασε.

Η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στη τιμή της μεγαβατώρας και χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com/2021/10/blog-post_566.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .