Τρίτη, Οκτωβρίου 5

Φταίνε τα ... Facebook Files gia την χθεσινή κατάρρευση του FB;;;

Η Wall Street Journal και η Frances Haugen, πρώην υπάλληλος του FB, γνωρίζουν και καταγγέλουν πολλά !!!

Μυστηριώδης η χθεσινή κατάρρευση  των κολοσσών των κοινωνικών δικτύων, Facebook, Ιnstagram, WhatsApp και Μessenger, αλλά φαίνεται πως βρέθηκε η φωτιά…

Το Facebook έχει βρεθεί σε δεινή θέση τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας δημοσιοποίησης εσωτερικών εγγράφων της εταιρίας, τα οποία έφερε στο φως η Wall Street Journal μετά από καταγγελία μιας πρώην υπαλλήλου της εταιρείας της 37χρονης Frances Haugen και τα ονόμασε «The Facebook Files».

Έχουμε αποδείξεις από μία ποικιλία πηγών πως η ρητορική μίσους, ο διχαστικός πολιτικός λόγος και η παραπληροφόρηση στο Facebook και στην οικογένεια εφαρμογών του, επηρεάζουν κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, αποκαλύφθηκε και η πηγή όλων αυτών των εγγράφων.

Πρόκειται για την 37χρονη Frances Haugen, η οποία εργαζόταν ως Product Manager στο Facebook και μίλησε στην εκπομπή 60 Minutes του CBS

Στη συνέντευξη, η Haugen είπε πως έφυγε από το Facebook νωρίτερα μέσα στη χρονιά αφού είχε εξοργιστεί με την εταιρία της…

Πριν φύγει όμως, φρόντισε να αντιγράψει τα εσωτερικά έγγραφα που αργότερα μοιράστηκε με τη Wall Street Journal.

Η Haugen θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, σήμερα Τρίτη, σε μία ακρόαση με την ονομασία «Προστατεύοντας τα Παιδιά Online», όπου θα αποκαλύψει την έρευνα του ίδιου του Facebook για τις επιπτώσεις του Instagram στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του τι είναι καλό για τον κόσμο και του τι είναι καλό για το Facebook.

Το Facebook ξανά και ξανά επιλέγει το δικό του  συμφέρον, όπως το να βγάζει περισσότερα χρήματα.

Η Haugen αναφέρθηκε και στα γεγονότα του Καπιτωλίου, κατηγορώντας το Facebook πως τροφοδότησε τη βία.

Μόλις τέλειωσαν οι εκλογές, έκλεισαν τα συστήματα ασφαλείας ή τα γύρισαν στις ρυθμίσεις που είχαν πριν, για να δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη σε βάρος της ασφάλειας και αυτό ήταν μία προδοσία προς τη δημοκρατία.

Η Haugen ισχυρίζεται πως η ρίζα του προβλήματος στο Facebook, είναι μία αλλαγή που έκανε το 2018 στους αλγόριθμούς του, στο πρόγραμμα δηλαδή που αποφασίζει τι θα δούμε στο news feed μας.

Αν σκρολάρουμε για 5 λεπτά στο news feed θα δούμε περίπου 100 posts, από τα χιλιάδες που έχει να μας δείξει το Facebook.

Ο αλγόριθμος λοιπόν επιλέγει περιεχόμενο που είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουμε μ’ αυτό.

Αλλά οι δικές του έρευνες έχουν δείξει πως …περιεχόμενο μίσους, διχαστικό και προκλητικό, κάνει τον κόσμο να αντιδράει πιο εύκολα και τους κρατάει στην πλατφόρμα.

Αν τους προσφέρει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, θα περνούν λιγότερο χρόνο στην εφαρμογή, θα βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις, θα παράγουν λιγότερο χρήμα.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Ενημέρωση : Ύστερα από blackout 6 ωρών το Facebook, το WhatsΑpp και το Instagram επανήλθαν στ,ην κανονική τους λειτουργία, με τους περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες τους να ….απολαμβάνουν ξανά τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάλληλοι του Facebook υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξαν πως το blackout προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΟ : Όλα 1η φορά συμβαίνουν … Για όσους σκέπτονται πάντως το χθεσινό συμβάν, ήταν μια ευκαιρία να αναπροσαρμόσουμε τη ζωή μας σε νέα δεδομένα... 

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ : Και οι μηχανικοί του Facebook που στάλθηκαν στα data centers αντιμετώπισαν και αυτοί προβλήματα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν πρόσβαση στα κτίρια και στα γραφεία του Facebook με τις κάρτες τους!!!

Το βέβαιο είναι πως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες αλλαγές που θα εκπλήξουν τους πάντες!!! 

Ίσως πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για μια γενικότερη κατάρρευση, αφού μόνο έτσι θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Επανεκίνηση που επιθυμούν οι …ελίτ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .