Τετάρτη, Οκτωβρίου 13

Iερώνυμος σε αρνητές κληρικούς: Όποιος δεν τηρεί τη γραμμή της Εκκλησίας, να πάει σπίτι του - Βίντεο

Αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λέγοντας μάλιστα πως «αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας να αποσυρθεί στο σπίτι του».

Με αφορμή τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλινίκου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην υπόσχεση που έδωσε στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης για την υπακοή στις συνοδικές αποφάσεις.

«Η Σύνοδος σε επέλεξε για να διαποιμάνεις μια Μητρόπολη σε μια ιστορική περιοχή της πατρίδας μας. Την όμορφη Καστοριά της Μακεδονίας μας. Ένας θρόνος που τον ευκλέησαν μεγάλες προσωπικότητες. Έρχεσαι σήμερα στην αλυσίδα να προστεθείς με τη θέληση και την αγάπη του Θεού μας και την ψήφο των αγίων μας για τη διαποίμανση αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως», ανέφερε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Μάλιστα, επισήμανε στον νέο μητροπολίτη ότι δεν είναι ρόδινα τα πράγματα όταν κάποιος γίνεται αρχιερέας. «Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, οι οποίες προέρχονται από έξω, αλλά δυστυχώς και από μέσα από την Εκκλησία». Και πρόσθεσε: «Πιθανόν η γνώμη σου να είναι ισχυρή και σεβόμαστε την ελευθερία σου και την ελευθερία του καθενός, αλλά τότε θα πρέπει να έρθει και να μας πει "εγώ αυτό είμαι" και να αφήσει τα καθήκοντά του, να αποσυρθεί στο κελί του, στο μοναστήρι του και εκεί να έχει τις θέσεις του. Υπάρχει μια φράση που πολλοί την ακούν και ανατριχιάζουν, αποτοιχίζομαι. Αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει ‘'αυτά που λέω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά οφείλω να κάνω υπακοή στην Εκκλησία και αποτοιχίζομαι''. Πιστεύω ότι ποτέ δεν θα μας φέρεις σε αυτήν τη δυσκολία. Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πάνω από όλα, γιατί αυτή η ενότητα στηρίζει την αληθινή πίστη».https://www.real.gr/koinonia/arthro/ieronymos_se_arnites_klirikous_opoios_den_tirei_ti_grammi_tis_ekklisias_na_paei_spiti_tou_binteo-775680/

Προειδοποίηση Λέκκα: Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα από τις πλημμύρες - Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .