Έγγραφο της Nestle δείχνει ότι το 60% των τροφίμων της είναι ανθυγιεινά

Έγγραφο της Nestle δείχνει ότι το 60% των τροφίμων της είναι ανθυγιεινά

Έγγραφο της Nestle δείχνει ότι το 60% των τροφίμων της είναι ανθυγιεινά

Εσωτερική παρουσίαση της Nestle αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον το 60% των προϊόντων δεν πληρούν όριο ασφαλείας στην υγεία στις προδιαγραφές της Αυστραλίας. Έγγραφο της Nestle δείχνει ότι το 60% των τροφίμων της είναι ανθυγιεινά 
Αυτό γίνεται γνωστό σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. 

Σύμφωνα με το Reuters, η αποκάλυψη κινητοποίησε την εταιρεία που εξετάζει νέα στρατηγική στην επεξεργασία των προϊόντων της.

Η Nestle μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα έχει αναγνωρίσει ότι περισσότερο από το 60 τοις εκατό των βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών της δεν πληρούν ένα «αναγνωρισμένο όριο της υγείας» και ότι ορισμένες από τις κατηγορίες προϊόντων δεν θα είναι υγιεινές.

Οι FT επισημαίνουν πως μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών φέτος, λέει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé από έσοδα, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

Το εν λόγω σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα έως πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες όπως το Ίδρυμα Πρόσβασης στη Διατροφή.

Στο συνολικό κατάλογο τροφίμων και ποτών της εταιρίας,

περίπου το 70 τοις εκατό των προϊόντων διατροφής δεν κατάφερε να καλύψει αυτό το όριο, αναφέρεται στην παρουσίαση, σύμφωνα πάντα με τους FT, μαζί με το 96% των ποτών – εξαιρουμένου του καθαρού καφέ – και το 99% της ζαχαροπλαστικής και παγωτού της Nestlé.

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82 τοις εκατό των νερών και το 60 τοις εκατό των γαλακτοκομικών να πληρούν το όριο.

«Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα μας… αλλά το χαρτοφυλάκιό μας εξακολουθεί να έχει χαμηλές επιδόσεις έναντι των εξωτερικών ορισμών της υγείας σε ένα τοπίο όπου η ρυθμιστική πίεση και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ανεβαίνουν στα ύψη», ανέφερε η παρουσίαση.

Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τη βρεφική φόρμουλα, την τροφή για κατοικίδια, τον καφέ και το τμήμα της επιστήμης της υγείας, το οποίο κάνει τρόφιμα για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των συνολικών ετήσιων εσόδων της Nestle.

Τα ευρήματα έρχονται τη στιγμή που οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια πίεση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν ποιες νέες δεσμεύσεις θα αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν τα σχέδια τους φέτος.

Ο Βίος και η Πολιτεία της Νεστλέ 

Επίλογος από τον φαρμακοποιό κο Κυριακού:

Οι αναφορές μας για την ανάγκη συχνής για να μην πω διαρκούς αποτοξίνωσης του οργανισμού με φυσικούς Βεβαίως τρόπους δεν είναι μια υποκειμενική εμμονή μου τελικά.

Απλώς επίσημα κάνει σαφές μια τεράστια πολυεθνική εταιρία διατροφικών προϊόντων ότι στα προϊόντα της χρησιμοποιεί βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικά, χρωστικά κ.τ.λ τοξικά έστω ήπιας δράσης που όμως δεν γίνονται αποδεκτά από την Αυστραλιανή νομοθεσία.

Συντηρητικά-Πρόσθετα τροφίμων: Μία ωρολογιακή βόμβα στο πιάτο μας
και Η πλάνη της δήλωσης ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ 

Είναι γνωστό πως η Αυστραλία νομοθετικά και για την προστασία των καταναλωτών είναι μια απ τις πιο αυστηρές χώρες του κόσμου, αλλά ας έχουμε κατά νου ότι σίγουρα κινείται τουλάχιστον 3 με 4 δεκαετίες πιο μπροστά από εμάς.

Δυστυχώς για τον Έλληνα καταναλωτή από την μια υπάρχει μια ελαστική νομοθεσία σε κάθε εισαγόμενο προϊόν διατροφής ακόμα και όταν αναφέρονται σε μικρά παιδιά και από την άλλη ένας υποστελεχωμένος ΕΦΕΤ που φιλότιμα κάνει ότι μπορεί για την προστασία μας.

Ανθυγιεινά ειδικά για παιδιά τα μισά τρόφιμα του εμπορίου 

Συνεπώς, σε εμάς πέφτει το βάρος της επιλογής τόσο της αγοράς διατροφικών προϊόντων, όσο και του τρόπου προστασίας του οργανισμού μας.

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού, Φαρμακοποιός – bio365.blogspot.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Δύο καλές λύσεις:

Από την μία, διαβάζουμε τα… ψιλά γράμματα (την ετικέτα) και μποϋκοτάρουμε ΌΛΑ τα προϊόντα που εμπεριέχουν ανθυγιεινές ουσίες.
Η κάθε επιλογή μας είναι η ΔΎΝΑΜΉ ΜΑΣ: Η παραγωγή τροφίμων αλλάζει, καθώς εμείς οδηγούμε τις εξελίξεις  

Και από την άλλη, ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης. ειδικά με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω πρώτα και κύρια βλάπτουν το συκώτι μας: Τροφές και συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι σου

Κάτι που εφαρμόζω και ίσως βρείτε κι εσείς χρήσιμο, είναι να αποτοξινώνω συχνά τον οργανισμό μου, ΑΛΛΆ με ασφαλή μέσα, όπως

  • τα Φύκια A.F.A σε καθημερινή βάση, όπως και
  • την αντιοξειδωτική φόρμουλα υγείας (πυκνογενόλη-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού) 
  • ενώ αρκετές φορές μες τον χρόνο χρησιμοποιώ και γαϊδουράγκαθο

Όλα βέβαια, ως συμπληρώματα διατροφής για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα. 

Σας διαθέτω, λοιπόν και τα τρία παραπάνω συμπληρώματα πιστοποιημένα και βιολογικά για αποτοξίνωση του πεπτικού σας (με, πολύ σημαντικό, ταυτόχρονη ανανέωση της εντερικής χλωρίδας), αλλά και ολόκληρου του οργανισμού! 

Για περισσότερα και παραγγελίες, μπορείτε να ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ   

Δείτε ακόμη: Τί δεν πάει καλά με το σύστημα της διατροφής μας; 

Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα 

Πως να σταματήσουμε την ελίτ του παγκόσμιου διατροφικού ελέγχου

Παραπλανήσεις και ψέματα στις ετικέτες τροφίμων~Μάθε να τα ξεχωρίζεις