Κυριακή, Οκτωβρίου 24

O ιδανικός συνδυασμός που θωρακίζει τα οστά!

O ιδανικός συνδυασμός που θωρακίζει τα οστά!

Τα οστά, αποτελούν τους βασικούς στυλοβάτες του σώματός μας. Χρειάζονται μεγάλη προσοχή και φροντίδα, ωστόσο υπάρχουν περίοδοι- όπως η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, κάποιο κάταγμα από ατύχημα- όπου οι ανάγκες για ασβέστιο είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Και εάν παραμεληθούν, τότε τα αποτελέσματα ίσως να είναι πολύ οδυνηρά και να οδηγήσουν στην γνωστή μας οστεοπόρωση.

Tι είναι η οστεοπόρωση;



Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητάς τους. Το οστό είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ωστόσο με την πάροδο των ετών, δεν μπορεί να αναπλαθεί και συνήθως γίνεται πολύ εύθραστο. Να σημειώσουμε ότι απώλεια οστού παρατηρείται και στους άνδρες, αλλά ενδέχεται να μη φτάσει ποτέ στο σημείο που το οστό θα αποδυναμωθεί σημαντικά.

Εκτός όμως από την εμμηνόπαυση, ή άλλες περίοδοι της ζωής μας όπως είπαμε παραπάνω, αυξημένος κίνδυνος οστεοπόρωσης, υπάρχει και σε περιπτώσεις που κάποιος άνθρωπος λαμβάνει επί μακρόν θεραπεία κορτιζόνης, δεν ασκείται επαρκώς, πίνει και καπνίζει υπερβολικά, ή έχει κληρονομικότητα.

Ο πολύτιμος ρόλος του ασβεστίου & της βιταμίνης D3

Το ασβέστιο είναι γνωστό ότι βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών μας, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε πολλοί, είναι η δύναμη της βιταμίνης D3. Ειδικότερα, όταν η D3 διασπάται στον οργανισμό, συμβάλλει στην παραγωγή φωσφόρου και ασβεστίου στο αίμα. Με τον τρόπο αυτό προστατεύει τα οστά από κατάγματα και την οστεοπόρωση. Επίσης, σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η βιταμίνη D3, διαθέτει μία σειρά από πλεονεκτήματα -για παράδειγμα συμβάλλει στη βελτίωσης της διάθεσης, στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας  διάθεση, στην ενδυνάμωση των μυών και έχει αντικαρκινική δράση.

Ευτυχώς στο φαρμακείο θα βρείτε μία σειρά σκευασμάτων τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της καλής υγείας των οστών. Φυσικά πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό σας.

Έτσι, θα βρείτε δισκία ασβεστίου και βιταμίνης D3για την κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο και βιταμίνη D3, τα οποία θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σας. Τα συγκεκριμένα δισκία, δεν έχουν γεύση, και γλυκαντικές ουσίες, είναι κατάλληλα για ανθρώπους με διαβήτη, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης δυσπεπτικών ενοχλήσεων.

Μία άλλη εναλλακτική πρόταση, είναι τα αναβράζοντα κοκκία κιτρικού ασβεστίου και βιταμίνης D3για μέγιστη απορρόφηση ακόμα και όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη οξύτητα στο στομάχι εξαιτίας αχλωρυδρίας, αυξημένου pH, λήψης φαρμάκων ή λόγω γήρανσης.

Αντιμετωπίστε σήμερα κιόλας τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης και και θωρακίστε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα πολύτιμα οστά σας με μια σειρά κατάλληλων δισκίων, που φέρουν την υπογραφή της Intermed, μιας ελληνικής και καταξιωμένης φαρμακοβιομηχανίας, και τα οποία «παντρεύουν» το ασβέστιο με την πολύτιμη βιταμίνη D3!

*Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους!

 https://www.pharm16.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .