Οι «επενδύσεις» που περιμέναμε: Ο Κ.Μητσοτάκης εγκαινίασε δύο νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

 Ιστορία γράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δηλώνει ανοιχτά πως έχει σχέσεις με μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία.

Και μάλιστα όχι μια τυχαία φαρμακοβιομηχανία, αλλά την Pfizer, η οποία μπήκε στη ζωή των Ελλήνων τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη προμηθεύτηκε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός για να δείξει τις καλές σχέσεις που έχει με την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και για να δείξει πως στην Ελλάδα... γίνονται επενδύσεις βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για τα εγκαίνια δύο νέων εγκαταστάσεων της Pfizer.Μπουρλά: Η επένδυση αναδεικνύει τη θέση της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο τεχνολογίας στον κόσμο.

Ο CEO της Pfizer Αλμπέρ Μπουρλά, στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, μίλησε για μία επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη. Οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας. Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μεταχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» παρατήρησε, διαβεβαιώνοντας πως «η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια», τόνισε ο Αλμπέρ Μπουρλά.

Τόνισε ακόμη πως για την ανάκαμψη της οικονομίας χρειάζονται επενδύσεις και συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%, ενώ θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη Θεσσαλονίκη την Ελλάδα

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοιού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα ο 'Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα Ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».


Κλείνοντας ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να εμβολιαστούν. «Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του Covid και οφείλει να τον τιμήσει και να σταματήσει την καθυστέρηση που εμφανίζει στον εμβολιασμό. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Κάθε μέρα πεθαίνουν στην Ελλάδα 30-40 άνθρωποι και οι περισσότεροι ήταν ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι θα είχαν σωθεί. Φεύγοντας θα πάω να κάνω την 3η δόση όπως μου είπαν οι ειδικοί».