Πέμπτη, Νοεμβρίου 11

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2011 Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ OΡKIZΕTAΙ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Σαν σήμερα στις 11 Νοεμβρίου του 2011 ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε εξωκοινοβουλευτικός “Πρωθυπουργός” της χώρας μας.
Μαύρη επαίτιος.

Το βιογραφικό του “ανδρός”.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένα μέλος της διεθνούς ελιτ , που υπηρετεί το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρομηχανική, όπου έλαβε και διδακτορικό το 1978 στα οικονομικά από ίδιο πανεπιστήμιο. 

Εκεί εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμονας , μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σήμερα εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι. Μόλις είχε πάρει το διδακτορικό του σε δυο χρόνια το 1980 προσελήφθη ως οικονομικός εμπειρογνώμονας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED).

 Στο μεταξύ την  περίοδο 1975 - 1984 διατέλεσε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ το 1988 διορίστηκε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Ήδη απο το 1985 είχε επιστρέψει στην Ελλάδα όπου αμέσως ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο1985-1993. 

Το 1993 επί Σημίτη  διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, όπου παρέμεινε  έως το 2002, δηλαδή όλη την περίοδο που δημιουργήθηκε και έσκασε η φούσκα του Χρηματιστηρίου που διέφθειρε και οικονομικά κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας μας. 

Σε ανταμοιβή για την ληστεία αυτή επιλέχθηκε από το κονκλάβιο των Ευρωπαίων Τραπεζιτών  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010, όταν είχε ξεσπάσει η οικονομική κρίση και στην Ελλάδα.

 Είναι προφανές από τα γεγονότα που ακολούθησαν ότι,  το αφανές διευθυντήριο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος τον είχε ετοιμάσει για τον επόμενο ρόλο του. Αυτό προκύπτει από το εξής γεγονός. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI ΔEΙΤΕ  TOΥΣ  ΣΥNΔEΣΜOΥΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .