Παρασκευή, Νοεμβρίου 19

"ΘΑΥΜΑ": Η ΕΛΣΤΑΤ ΕΧΑΣΕ...325.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

Εσύ πιστεύεις ακόμη στην αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ ;;;

Μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 13% για τον μήνα Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, πλην όμως, ο αριθμός των ανέργων που καταμετρά, είναι μικρότερος κατά 325.800 ή κατά 35%, σε σχέση με τους ανέργους που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον ίδιο μήνα!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Σεπτέμβριο ο αριθμός των ανέργων, που αναζητούν εργασία, ανήλθε σε 609.501 άτομα και το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 13%, από 16,5% τον Σεπτέμβριο του 2020 και 13,9% τον Αύγουστο του 2021.

Όμως, ο ΟΑΕΔ, για τον ίδιο μήνα, τον Σεπτέμβριο του 2021, κατέγραψε 935.301 ανέργους, οι οποίοι επίσης αναζητούν εργασία.

Πρόκειται για μια διαφορά της τάξης των 325.800 ανέργων, το μέγεθος της οποίας ξεφεύγει από τα όρια του στατιστικού λάθους, αφού, με βάση τα επίσημα στοιχεία των δύο Οργανισμών, η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει το 65% του αριθμού των εγγεγραμμένων, στον ΟΑΕΔ, ανέργων.

Τίθεται σαφές ζήτημα αξιοπιστίας της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί στην έρευνά της, βρίσκει λιγότερους ανέργους κατά 35% σε σχέση με όσους είναι εγγεγραμμένοι τον ίδιο μήνα στον ΟΑΕΔ, ως «αναζητούντες εργασία».

Διευκρινίζεται πως η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταγράφει την εξέλιξη της ανεργίας με βάση έρευνα ερωτηματολογίου, σαν δημοσκόπηση, ενώ τα στοιχεία του ΟΑΕΔ προκύπτουν με βάση τις εγγραφές των ανέργων στο μητρώο του.

πηγη
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .